Vilopriu

Controlat el foc del Baix Empordà després de cremar 550 hectàrees

Els equips d'extinció, tot i això, continuen treballant sobre el terreny. Una cinquantena de dotacions terrestres han treballat tota la nit per remullar la zona i aquest matí s'hi han afegit dos helicòpters per remullar un dels punts calents, a Foixà, que a primera hora havia revifat amb la tramuntana. A més, a l'aeroport de Girona hi ha dues avionetes més preparades per si calgués la seva intervenció.

RedaccióActualitzat

L'incendi que des de dilluns al vespre crema al Baix Empordà ha quedat controlat. Els equips d'extinció, tot i això, continuen treballant sobre el terreny. Des del centre de comandament de la Pera, el director d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ha destacat la feina de la cinquantena de dotacions terrestres que han treballat durant tota la nit per remullar la zona. Al matí, el nombre de dotacions s'ha reduït a trenta, però s'hi han afegit dos helicòpters per remullar un dels punts calents, a Foixà, que a primera hora havia revifat amb la tramuntana. A més, a l'aeroport de Girona hi ha dues avionetes més preparades per si calgués la seva intervenció.

El foc es va donar per estabilitzat aquest dimarts al vespre, cosa que va permetre la retirada totes les mesures extraordinàries que s'havien aplicat: des del confinament dels veïns dels municipis de Foixà, Jafre, Vilopriu i Colomers fins a les restriccions de circulació, així com la represa del transport escolar aquest matí. Els quatre municipis empordanesos més afectats, Vilopriu, Jafre, Colomers i Foixà, estan ja fora de perill i recuperen la normalitat.

Ara, als pagesos els toca fer balanç de les pèrdues, amb molts camps del blat de moro calcinats, i els Agents Rurals investiguen les causes del foc, que va començar a tocar d'una pista forestal perpendicular a la carretera de Vilopriu a Camallera.

El pitjor incendi de l'any

Aquest incendi forestal és el més important de l'any: ha cremat mig miler d'hectàrees, tant com tots els focs que hi havia hagut fins ara en aquest 2013. El delegat de la Generalitat a les comarques gironines, Eudald Casadesús, ha destacat el cúmul de singularitats que han propiciat l'aparició d'un foc com aquest, excepcional en un mes de novembre: "Una humitat relativa del 3%" i un vent "amb pics de velocitat de 120 km/h, similars als que es van donar al foc de l'Alt Empordà. Els Bombers diuen que en els últims 170 anys no s'havien donat unes condicions d'aquestes característiques."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut