El cabaret ha arribat al Teatre Principal.
El cabaret ha arribat al Teatre Principal.
Barcelona

El Teatre Principal estrena una nova etapa amb una oferta que combina sopar, espectacle i discoteca

El Teatre Principal de Barcelona reobre les portes després de set anys, amb una nova oferta cultural que inclou sopar, espectacle i discoteca. El luxòs espectacle "Lío Ibiza" ha donat aquest dimecres el tret de sortida de la nova etapa del teatre. El show el dirigeix el component del Tricicle Joan Gràcia.

RedaccióActualitzat

Amb l'espectacle "Lío Ibiza" ha començat la nova etapa al Teatre Principal de Barcelona. En una primera fase de remodelació, el Principal i la Sala Latino s'han convertit en un espai apte per a actuacions musicals, cabaret, circ, dansa i música.

"Lío Ibiza" és un show importat d'Eivissa dirigit per Joan Gràcia, del Tricicle, on es respira luxe, glamur i gastronomia a parts iguals. Aquest dimecres, 800 persones han gaudit d'un sopar i espectacle, en què 19 artistes han pujat a l'escenari d'aquest teatre remodelat, amb un show molt vistós que aquesta nit s'ha vist interromput durant 20 minuts per un tall de llum.

L'activitat del Teatre Principal serà de dilluns a divendres sense interrupció. De moment s'han invertit sis milions d'euros en la remodelació per dissenyar aquest espai polivalent. L'espectacle inaugural, el cabaret "Lio Ibiza", és un sopar espectacle de tres hores de durada.

Toni Albà, director artístic del Teatre Principal, ha explicat que es busca una part teatral més "gamberra" amb imitacions, humoristes i comèdies petites però que també hi haurà lloc per als concerts, presentacions de discos, el circ i el cabaret.

La particularitat, ha explicat l'actor vilanoví, és que es pot "prendre el que vulguis mentre veus l'espectacle", i que es vol recuperar la "sessió contínua com feia el cinema antigament." Albà ha dit que es faran experiments com "un particular 2 x 1, amb què es pagarà per un espectacle i se'n podran veure dos."

Els Mali Vanili inauguraran aquest mateix mes el Latino, la petita sala contigua al Principal (que antigament era un cinema X) i per al 2014 es reobrirà el frontó Jai Alai, també convertit en sala d'espectacles. "La ciutat no té espais per fer espectacles teatrals de gran format en un espai estrany com la nostra pista de pilota basca", ha afegit Albà.

L'actor ha explicat que feia molts anys que buscava un espai a Barcelona i tenia el cuquet de trobar un lloc diferent on poguessin entrar companyies de creació. Albà ha dit que ja ha rebut molts dossiers i propostes i que s'intentarà donar cabuda als "artistes que estan girant per tot el món però que en canvi no es programen a Barcelona."

El Teatre Principal és el més antic de l'estat espanyol: va ser fundat com el Teatre de la Santa Creu a finals del segle XVI i últimament havia estat seu dels cinemes Principal Palacio i Latino. Ara, amb la iniciativa del Grup Balañá i el Grup Principal, reobre les portes.

En una fase posterior, prevista per al 2015, es volen reobrin els antics billars Monforte i la Cúpula Venus per fer-hi un hotel. En aquesta fase s'invertiran 14 milions més d'euros.

 

 

Anar al contingut