Fabricant dònuts a la planta de Panrico a Santa Perpetua de la Mogoda.
Els preus dels dònuts de Panrico podrien baixar.
Santa Perpètua de la Mogoda

La direcció de Panrico accepta la proposta dels treballadors d'abaixar el preu dels Donuts i els Bollycaos

La mesa de negociació ha acceptat la proposta dels treballadors de rebaixar els preus dels productes en proporció a la rebaixa salarial. La mesa també ha acceptat reduir el nombre de treballadors afectats per l'ERO a 745 i una rebaixa de sou entre el 18% i el 20%. No passa el mateix a la planta de Santa Perpètua, la més afectada per l'ERO, on preveu acomiadar 159 treballadors i retallades de sou de més del 32%.

RedaccióActualitzat

Novetats en les negociacions a Panrico entre direcció i empleats per l'ERO presentat fa unes setmanes. La mesa de negociació ha acceptat, finalment, la proposta dels treballadors de rebaixar els preus dels productes - com els Donuts, els Donettes o els Bollycaos - en proporció a la rebaixa salarial que se'ls apliqui. Una de les condicions "sine qua non" dels empleats per arribar a un acord i que l'empresa s'ha compromès a fer-ho, tot i que es reserva el quan, l'on i en quina quantitat. Una mesura, a més, que permetria competir amb les marques blanques, el principal escull de la companyia, segons al·lega la direcció.

La mesa també ha acceptat reduir el nombre de treballadors afectats per l'ERO a 745 en totes les plantes en lloc de la meitat dels 4.000 treballadors de Panrico proposat en un principi. Uns acomiadaments que es farien de manera progressiva des d'ara fins al 2016. La rebaixa de sou també hauria passat ara entre el 18% i el 20% en lloc del 30% proposat inicialment. Ara per ara, però, només 7 dels 13 sindicats que negocien amb la direcció de Panrico haurien donat el vistiplau al preacord.

La planta de Santa Perpètua, la més afectada per l'ERO

Aquestes últimes condicions no es donarien a la planta de Santa Perpètua de la Mogoda, on l'empresa preveu acomiadar 159 treballadors i retallar el sou dels empleats més del 32%. Per aquest motiu, els treballadors de Panrico continuen en vaga després de la proposta feta per la direcció i denuncien que l'empresa ha pres mesures més dràstiques aquí que en altres plantes.

El secretari del comitè d'empresa de Panrico a Santa Perpetua, José Manuel Fuentes, ha rebutjat l'acord i han avançat que continuaran la seva lluita per reivindicar els drets dels treballadors. Fuentes proposa sortides voluntàries i una rebaixa de sou mínima ja que, segons ha recordat, l'any passat ja es van rebaixar el sou entre el 25 i el 30%.

Anar al contingut