Dos homes empenyen un cotxe a la calçada.
Dos homes empenyen un cotxe a la calçada.
Barcelona

La neu obliga a circular amb cadenes al Port de la Bonaigua, al Pla de Beret i a la Collada de Toses

La neu que ha començat a caure aquest divendres a la matinada també ha fet que al Túnel de Vielha tingui el pas restringit de camions des del Vilaller.

RedaccióActualitzat

La nevada i la baixada sobtada de les temperatures ha causat algunes dificultats en la circulació de vehicles a les comarques de muntanya.

A la C-28 al Port de la Bonaigua, a l'accés al Pla de Beret, a la C-142b a Naut Aran-Pla de Beret i a l'N-152 a la Collada de Toses és obligatori l'ús de cadenes. En aquest punt, i també al port del Cantó hi han passat les màquines de treure neu.

La neu que ha començat a caure aquest divendres a la matinada també ha fet que al Túnel de Vielha tingui el pas restringit de camions des del Vilaller.

D'altra banda, hi ha restriccions per a vehicles de tercera categoria a l'N-230 a Vilaller-Túnel de Vielha, i es demana a tots els vehicles que circulin amb precaució per la presència de neu i gel a la calçada en aquesta zona.

Podeu consultar la informació viària actualitzada aquí.

Els termòmetres baixen de cop

Mentre les nevades continuen afectant diversos punts del Pirineu, especialment a la zona occidental, amb una cota de neu a l'entorn dels 800 metres.

Al Pirineu i a molts punts del nord del país, les temperatures a primera hora de la tarda eren entre 5 i 10 graus més baixes que dijous a la mateixa hora.

Després d'una tardor atípica per les poques precipitacions i per unes temperatures més pròpies de la primavera, els termòmetres han baixat de cop i ha començat a nevar al Pirineu.

Hi ha registres de gairebé 60 cm de neu a Certascan, 40 a la Bonaigua i 35 a Malniu. A les pistes d'esquí d'Andorra també acumulen mig metre de neu.

La sensació de fred encara es nota més pel vent. Però quan més es notarà aquesta baixada de les temperatures serà a la matinada.  

Anar al contingut