L'alcaldessa de València, Rita Barberà
València

Rita Barberà assegura que va ser Samaranch qui li va demanar que "escoltés" Urdangarin

El primer contacte que l'alcaldessa de València, Rita Barberà, va tenir amb Iñaki Urdangarin va ser -segons ha declarat davant el jutge- a instàncies de l'aleshores president del COI, Juan Antonio Samarach.

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de València, Rita Barberà, ha declarat davant el jutge de Palma, José Castro, com a testimoni per les adjudicacions a Iñaki Urdangarin de 3,5 milions d'euros de diners públics per a l'organització de tres congressos, anomenats Valencia Summit.

Barberà ha admès haver participat en la gestació de la idea de fer els congressos però ha afegit que no té res a veure amb les adjudicacions. Barberà ha dit que qui la va posar en contacte amb Urdangarin va ser l'aleshores president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch. "Em va dir que li agradaria que l'escoltés", ha declarat a preguntes del fiscal. A partir d'aquí, Barberà ho ha negat tot: no va mantenir cap reunió a la Zarzuela amb el duc de Palma ni tampoc va donar instruccions per contractar l'Institut Nóos.

En la declaració, que ha durat poc més d'una hora, l'alcaldessa ha explicat que ella es va limitar a donar a Urdangarin els noms de Cacsa i de Valencia Convention Bureau per desenvolupar els Valencia Summit, però ha negat haver-li facilitat una llista de possibles financers.

Pel que fa a l'expresident valencià Francisco Camps, que també havia de declarar aquest dissabte, ha demanat fer-ho per escrit. El jutge li ha donat de temps fins a les 11.30 de diumenge que ve. Tot i això, a hores d'ara el jutjat no ha pogut contactar amb Camps. En cas de no ser localitzat, se suspendrà la citació.

Anar al contingut