Barcelona

La Torre Agbar de Barcelona es convertirà en un hotel de cinc estrelles

Una gestora de fons d'inversió ha pagat 150 milions d'euros per adquirir aquest emblemàtic edifici, i n'invertirà entre 35 i 60 més en les obres d'adequació. L'alcalde de Barcelona alerta que primer els caldrà obtenir els permisos.

RedaccióActualitzat

La Torre Agbar de Barcelona es convertirà en un hotel de cinc estrelles, segons ha pogut confirmar Catalunya Informació. Un grup inversor liderat per Emin Capital pagarà 150 milions d'euros per adquirir aquest emblemàtic edifici, i n'invertirà entre 35 i 60 més en les obres d'adequació per obrir-hi un hotel de luxe de la cadena nord-americana Hyatt.

Les obres començaran d'aquí a sis mesos, tan bon punt el grup Agbar abandoni la seu corporativa. Segons ha avançat el diari "La Vanguardia", el que ara són oficines parcialment ocupades per la companyia d'aigües es convertirà en un establiment hoteler amb el segell de luxe Grand Hyatt, amb restaurants i sales d'oci, a més de l'auditori que ja hi ha.

Els termes del preacord preveuen que Agbar deixi l'edifici en el termini d'un any.

Pendents dels permisos

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha alertat que l'operació depèn encara dels permisos per passar a ser un hotel. En declaracions a Catalunya Informació, l'alcalde ha deixat clar que l'edifici s'haurà d'adaptar a la normativa que regula aquest tipus d'establiments.

Trias ha explicat que fa temps que Agbar es volia vendre l'edifici perquè considerava que era una seu massa ostentosa per a una empresa que es dedica a la distribució d'aigua, i més en temps de crisi.

El projecte permetria convertir el que ara són oficines en un espai obert al públic, que es calcula que podria atreure 1,5 milions de visitants l'any, i servir així de dinamitzador de la zona del 22@.

La torre Agbar té 31 plantes amb més de 50.000 metres quadrats destinats a oficines, de les quals la companyia d'aigües n'ocupa només una part.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut