Barcelona

Navarro reclama ser "valents" per defensar una consulta legal i acordada i un projecte d'estat federal

Navarro insisteix que la direcció del partit intentarà arribar a un acord amb els membres del sector crític per demanar que la consulta es pacti entre els governs català i espanyol. En el Consell Nacional extraordinari de demà les dues parts intenten consensuar un document per definir la nova estratègia sobre l'encaix de Catalunya a Espanya.

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, insisteix que la direcció del partit intentarà arribar a un acord amb els crítics per demanar que la consulta es pacti entre els governs català i espanyol. Aquest diumenge se celebra un Consell Nacional extraordinari i les dues parts intenten consensuar un document per definir la nova estratègia sobre l'encaix de Catalunya a Espanya.

Navarro ha recordat el compromís del PSOE amb la reforma de l'estat en clau federal i ha defensat la línia de la direcció del PSC respecte al dret a decidir, reclamant una consulta acordada amb el govern espanyol: "Aquest és el camí que defensem, i hem de ser valents per defensar-lo i per saber que aquest camí no només té repercussió en l'organització territorial, sinó que és un camí que té repercussió en la mateixa societat. Una societat en què tothom ha de tenir els mateixos drets, i no deixarem que les dretes es carreguin els drets que ens han costat tants anys d'aconseguir".

Navarro ha fet aquestes declaracions durant la intervenció inaugural del Consell de la Igualtat del PSC, on ha alertat que els pressupostos de la Generalitat pel 2014 agreujaran la desigualtat entre dones i homes perquè, segons preveu, el govern acabarà retallant les polítiques socials.

"Hi ha moltes qüestions que afecten els drets de les dones. No afecta els drets de les dones no aplicar la llei de la dependència? Qui perd oportunitats en un mercat de treball trinxat per una reforma laboral pactada entre PP i CiU, que per retallar els drets dels treballadors i les treballadores sí que es posen d'acord? Davant de tot això, hem de reivindicar drets, reivindicar que una altra societat és possible", ha conclòs

Navarro no ha fet cap menció a la reunió que la direcció del PSC va fer aquest divendres amb els dos corrents crítics del partit, Avancem i Agrupament Socialista, així com al Consell Nacional extraordinari previst per aquest diumenge, on es volen acostar posicions després dels recels del corrent oficialista a demanar al Congrés la celebració del referèndum a través de l'article 150.2 de la Constitució.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut