Barcelona

Navarro descarta una escissió, però diu que "als partits de vegades hi sobra gent"

El primer secretari del PSC ha assegurat que al partit hi sobra la gent que no actua amb l'honradesa que cal i que actua guiada per personalismes, però ha matisat pel que fa als crítics que "la immensa majoria no sobren sinó que sumen" i que "no em passa pel cap que ningú vulgui trencar la disciplina de vot del PSC".

Victòria MiróActualitzat

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat que sobra gent al PSC i ha especificat que es referia a "la gent que no actua amb l'honradesa que requereix una ideologia com la nostra" i que actua guiada més per "personalismes" que pels interessos del partit. Navarro ho ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", quan se li ha preguntat sobre el que en aquell mateix moment deia el secretari d'acció política, Antonio Balmón a "Els matins de TV3": "Hi ha persones que fan soroll i per al meu gust sobren".

Navarro ha dit que ell és una persona dialogant i que no li agrada aquesta terminologia, però que és cert que "de vegades als partits hi sobra gent", malgrat que ha afirmat que està convençut que "la immensa majoria dels crítics" no sobren.

"No hi haurà cap escissió del partit"

El líder del PSC ha descartat un trencament del partit l'endemà d'imposar-se als crítics amb el 83,5% dels vots i ha defensat que "no cal soroll" al partit sinó assumir les decisions que ha pres una majoria per sumar.

El líder del PSC ha argumentat que no hi haurà trencament en el partit dels socialistes catalans per la consulta perquè "el PSC és alguna cosa més que una votació. És uns valors, un projecte social, que continuarem defensant".

I també ha dit que "no em plantejo que algú pugui votar diferent" al Parlament quan es demani al Congrés el traspàs de les competències per fer referèndums i per aquest motiu no ha pensat en les mesures que prendria.

En aquest sentit, en recordar-li que veus com Joan Ignasi Elena o Àngel Ros han dit que no tanquen la porta a votar diferent, Navarro ha conclòs: "Les declaracions són les declaracions i els fets són els fets".

El líder dels socialistes catalans ha defensat la unitat de vot després de subratllar que "hem seguit un mètode escrupulosament democràtic" en el Consell Nacional per establir el posicionament del partit.

El PSC no s'ha despenjat de la consulta

Navarro ha assegurat que el PSC no s'ha despenjat de la consulta, sinó que dissenteixen del procediment de tirar-la endavant sense haver-ne parlat amb Madrid. Segons el seu parer, "Mas i Junqueras ens porten a un atzucac".

El líder del socialistes catalans s'ha queixat que Mas i Rajoy "s'enviïn cartes" però no hagin començat un procés de negociació, i ha dit que el que ells defensen és justament que primer s'acordi amb el govern espanyol que cal fer un referèndum i després plantejar la manera com celebrar-lo, els terminis i la pregunta.

Davant d'això, ha defensat la reforma de la Constitució i el projecte federalista com un camí que sí que té sortida, i ha subratllat que, gràcies al treball del PSC, el PSOE, un dels dos grans partits de l'Estat, ja hi està a favor.

Per a Navarro, que ha reiterat que "el govern de Catalunya ja sap que no hi haurà consulta i ho diuen en privat", actualment "estem vivint uns moments en què hi ha una gran hipocresia, i mentrestant els ciutadans estan patint".

Per això, ha reiterat la petició de diàleg: "Trobo a faltar que el govern de Catalunya i Espanya parlin més. Nosaltres hem aconseguit que el PSOE evolucioni".

Respecte a la celebració d'una consulta, un punt en què el PSOE s'ha mostrat reiteradament en contra, Navarro no ha descartat que el PSC torni a votar diferent al Congrés, després de reconèixer que "el PSOE sap que el PSC està a favor de la celebració d'una consulta i ells en aquest moment no veuen aquest camí".

Pluralitat

"Hem celebrat 16 Consells Nacionals en menys de 2 anys", ha exposat Navarro per negar que s'ofegui el diàleg i la pluralitat dins del PSC. "Ningú pot pensar que jo sóc aquella persona que intenta que no hi hagi debat", ha afirmat seguidament, després de recordar que ell ha impulsat la votació de dues resolucions diferents amb vot secret.

"Tothom ha de defensar les decisions de la majoria. Mas és president perquè la majoria ho ha decidit, encara que no ho compartim. Per tant, tothom ha de defensar el funcionament del partit", ha conclòs sobre com han de pronunciar-se a partir d'ara les veus crítiques. I ha dit que, tot i això, ell és del parer que "les majories no es poden exercir d'una manera prepotent, sinó amb generositat. Com jo he fet des que sóc primer secretari".

Per últim, Navarro també ha negat que al Consell Nacional hi faltés gent destacada: "Hi havia les persones representatives del partit i amb una assistència molt àmplia".

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut