Un "drone" sobrevola un camp de cultiu. (Foto: CSIC)
Un "drone" sobrevola un camp de cultiu. (Foto: CSIC)
Lleida

El CSIC utilitzarà "drones" per poder aplicar herbicides en una finca agrària de Lleida

Lleida acollirà part d'una investigació internacional per utilitzar els "drones" -vehicles aeris no tripulats- a les finques agràries. Aquests aparells es faran servir per detectar a quina zona dels camps cal aplicar herbicides. És un projecte del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

RedaccióActualitzat

Un estudi del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) proposa l'ús de vehicles aeris no tripulats, els anomenats "drones", per detectar a les finques agràries les zones de cultiu on s'han d'aplicar els herbicides. Està previst fer-ne un estudi en finques de vinya de Lleida.

Aquest estudi internacional s'està fent a l'Institut d'Agricultura Sostenible de Còrdova. Amb aquests vehicles aeris teledirigits, es capten imatges dels camps de conreu i es localitzen les zones on cal aplicar l'herbicida. Aquest nou sistema augmentaria els beneficis per als pagesos i mediambientals, i s'evitaria la utilització innecessària de productes fitosanitaris. Francisca López Granados, directora del projecte, explica: "El 'drone' pren imatges i pot diferenciar les males herbes de les plantes de cultiu. D'aquesta manera es poden fer mapes amb la localització de males herbes perquè l'agricultor escampi l'herbicida només a les zones afectades".

Cal que l'ús d'aquesta tecnologia no provoqui una despesa superior a l'estalvi d'herbicida. Un cultiu molt apropiat per a la seva aplicació seria el panís, on s'han de fer diversos tractaments al llarg de la temporada. Aquest institut d'investigació agrària de Còrdova té contactes amb l'Escola d'Agrònoms de Lleida per poder portar a terme un estudi en unes finques de vinya.

Anar al contingut