Madrid

Aznar, partidari de recuperar la pena de 5 anys de presó per a qui convoqui un referèndum il·legal

L'esxpresident espanyol, que ha retret a Rajoy que no hagi restablert una llei aprovada per ell i derogada per Zapatero, considera que "ara es demostra" que el seu govern tenia raó de defensar "una política nacional molt vigorosa i molt forta" per evitar el que es viu a Catalunya.

RedaccióActualitzat

L'expresident espanyol José María Aznar té clara la recepta per al procés sobiranista català: recuperar la pena de 5 anys de presó per a qui convoqui un referèndum il·legal. Per ell això seria aplicar la llei "amb totes les conseqüències", i més concretament, una llei que ell va aprovar quan dirigia el govern espanyol i que el seu successor, José Luis Rodríguez Zapatero, va derogar.

Aznar, que no s'ha estat de remarcar que aquesta llei "no ha estat restablerta" per l'actual president espanyol, Mariano Rajoy, ha afegit: "Posar límits als que volen traspassar la legalitat, trencar el país, és molt important, i ara es demostra que alguns teníem raó de defensar algunes posicions llavors".

En una entrevista a Onda Cero, l'expresident espanyol s'ha tornat a posar medalles i, de passada, ha tornat a posar en evidència que no li agrada com Rajoy enfoca la qüestió catalana. Quan li han preguntat si la seva política ha incentivat l'independentisme a Catalunya ha respost que tot el contrari. Segons Aznar, "ara es demostra" que la va encertar amb "una política nacional molt vigorosa i molt forta" per evitar el que es viu a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut