Barcelona

Els afectats per les preferents defensen al Parlament que només les mobilitzacions els han permès recuperar els diners

El portaveu d'Estafats per la banca ha criticat la manca de suport del govern català i espanyol i ha demanat al Parlament que porti a la fiscalia els directius que han enfonsat les caixes. En una discussió amb el PP, ha acusat els polítics de complicitat amb la banca i ha lamentat que no s'hagi escridassat el president de La Caixa, Isidre Fainé.

RedaccióActualitzat

Els representants de diverses plataformes d'afectats per preferents i defensors de consumidors han comparegut al a la comissió del Parlament que pretén determinar les responsabilitats en la crisi de les caixes d'estalvis.

La compareixença del portaveu de la plataforma "Estafats per la banca", Roque Borràs, ha canviat el to del debat de les dotze sessions anteriors de la comissió. Borràs ha criticat la falta de suport del govern català i espanyol i ha defensat que només les mobilitzacions ciutadanes els han permès recuperar els diners en alguns casos, després de considerar que l'arbitratge ha acabat sent una solució menor.

El representant d'Estafats per la Banca ha lamentat que el president de La Caixa, Isidre Fainé, no hagi estat convocat per donar explicacions al Parlament sobre la venda de preferents i deute subordinat.

Dos exemples impressionants

"No pararem fins que no recuperem els nostres diners", ha asseverat, després de posar exemples d'afectats com el seu pare, escombriaire jubilat mort fa poc, i una mare que va perdre el seu fill en els atemptats de l'11-M a Madrid i la indemnització de la qual va quedar atrapada en les preferents.

Petició per dur al fiscal els directius de les caixes

Especialment tens ha estat el debat entre el diputat del PP, José Antonio Coto, i Borràs, amb un intercanvi d'acusacions mútues. El compareixent ha demanat a la comissió que una de les conclusions que haurien d'aprovar al final de la investigació és portar davant la fiscalia els casos dels directius que han cobrat indemnitzacions al marxar després d'haver arruïnat a petits inversors i després d'una gestió que ha obligat a tancar les caixes. Borras ha acusat els polítics de complicitat amb la banca.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut