El nen, que ara ja té deu anys, va néixer a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona
El nen, que ara ja té deu anys, va néixer a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona
Tarragona

El Servei Català de la Salut haurà de pagar un milió d'euros per una negligència que va deixar un nadó tetraplègic

Condemnen el Servei Català de la Salut a indemnitzar amb 1 milió d'euros la família d'un nen que, per una negligència mèdica, va quedar tetraplègic en el moment del naixement. Els fets van passar ara fa 10 anys a l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona.

RedaccióActualitzat

Condemnen el Servei Català de la Salut a indemnitzar amb 1.300.000 euros la família d'un nen que, per un error del ginecòleg de l'hospital de Santa Tecla, a Tarragona, va quedar tetraplègic en el moment del part. La sentència no fa contenta ni la mare ni tampoc l'Associació del Defensor del Pacient.

El nen, que ara ja té deu anys, va néixer a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona. El nadó venia de natges, el van estirar per les cames quan encara estava encaixat i li van trencar la tercera cervical. La mala praxi es veu agreujada perquè no li van diagnosticar la lesió cervical fins 4 mesos després, quan ja era tard per intentar intervenir-lo.

La família denuncia que el ginecòleg, després d'arribar tard al part, va extreure la criatura, que venia de natges, estirant pels peus, en comptes de practicar una cesària, cosa que li va provocar una lesió irreversible a la medul·la òssia. Estenen la denúncia a l'hospital de Joan XXIII també de Tarragona per haver trigat 4 mesos a fer el diagnòstic del petit.

En declaracions a Catalunya Ràdio, la mare ha expressat que "la indemnització no compensa els danys morals ni emocionals soferts".

Anar al contingut