Barcelona

Mas considera les paraules d'Aznar pròpies d'un llenguatge "antic, passat de moda i tronat"

El govern de la Generalitat vol que el govern de Mariano Rajoy reprovi les declaracions de l'expresident espanyol, José María Aznar, en què es mostra partidari de recuperar la pena de 5 anys de presó per a qui convoqui un referèndum il·legal. El conseller de Presidència, Francesc Homs, considera que aquestes paraules d'Aznar corresponen a "una altra època, a un altre règim".

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost aquest dimarts l'expresident del govern espanyol José María Aznar considerant el llenguatge utilitzat pel president de la FAES d'"antic, passat de moda i tronat". Hores abans, l'exlíder popular ha advocat per recuperar una llei que permetia empresonar aquells que convoquin referèndums al marge de la llei.

"En el debat politic, hi ha molt llenguatge antic, passat de moda i tronat d'aquells que volen lleis per empresonar presidents escollits democràticament", ha lamentat Mas durant l'acte de celebració del 40è aniversari de Fujitsu a Catalunya.

Homs demana al govern Rajoy que reprovi Aznar

Anteriorment, el conseller de Presidència i portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha demanat al govern central que reprovi les declaracions d'aquest dimarts de l'expresident espanyol José María Aznar perquè, ha dit, són "d'un altre règim". Aznar ha afirmat que si ell governés aplicaria la llei "amb totes les seves conseqüències". L'expresident s'ha referit concretament a la llei que castiga amb cinc anys de presó la convocatòria d'un referèndum il·legal.

En la roda informativa posterior al govern, Homs ha replicat afirmant que "Aznar ha d'anar-se situant en què estem en una democràcia i que això no és només formal, sinó que té contingut. Que al segle XXI, un país inserit a Europa pel fet de plantejar una votació, et posin a la presó... això és d'una altra època, d'un altre règim". Per tant, Francesc Homs reclama que aquest discurs de José María Aznar "hauria de ser reprovat, i en primer lloc per part del govern espanyol".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut