Madrid

L'escriptora mexicana Elena Poniatowska guanya el Premi Cervantes 2013

El jurat ha destacat la brillant trajectòria literària de l'escriptora mexicana en diversos gèneres i el compromís de la seva obra amb la història contemporània. Nascuda a París, és autora de més de 40 llibres de diferents gèneres com ara conte, novel·la o teatre. L'entrevista i la investigació periodística són la base de part de les seves obres, que sovint fan una una denúncia de les injustícies socials.

Actualitzat

L'escriptora i periodista mexicana Elena Poniatowska ha guanyat el Premi Cervantes, el considerat el Nobel de les lletres hispanes que atorga el Ministeri de Cultura i que està dotat amb 125.000 euros. El jurat ha destacat la brillant trajectòria literària de l'escriptora en diversos gèneres i el compromís de la seva obra amb la història contemporània.

Nascuda a París fa 81 anys, filla d'un príncep polonès, Poniatowska va iniciar la seva carrera periodística el 1954. L'entrevista i la investigació periodística són la base de part de les seves obres, que sovint fan una denúncia de les injustícies socials. Algunes de les seves entrevistes, que han obtingut un gran èxit, han donat origen a llibres recopilatoris com "Palabras cruzadas" i "Todo México".

Poniatowska és autora de més de 40 llibres de ficció de diferents gèneres com ara conte, novel·la o teatre. Entre els títols més coneguts destaquen "La piel del cielo" i "Leonora". Militant d'esquerres, malgrat els seus orígens aristocràtics, ha participat en diversos moviments socials i polítics en defensa dels drets humans.

El ministre José Ignacio Wert és qui ha donat a conèixer el nom de la guanyadora del guardó, que l'any passat es va atorgar al poeta i escriptor gadità José Caballero Bonald.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut