Madrid

El Sindicat d'Estudiants convoca vaga contra la LOMCE, que avui aprovarà el Senat amb els vots del PP

Aquest dimecres, el Sindicat d'Estudiants ha convocat una vaga contra la reforma educativa, que avui votarà el Senat. A Catalunya la resta de sindicats no s'han afegit a la vaga però les associacions de pares, mestres i alumnes faran concentracions a Barcelona i Tarragona. La cambra alta aprovarà la "llei Wert", amb els vots del PP. Només quedarà pendent un últim tràmit al Congrés.

RedaccióActualitzat

El Sindicat d'Estudiants ha convocat vaga a tots els instituts per reclamar la retirada de la reforma educativa del ministre José Ignacio Wert, que aquest dimecres es votarà al Senat. A Catalunya, la resta de sindicats d'estudiants no s'han sumat a la convocatòria, però el Marc Unitari de la Comunitat Educativa, el MUCE, que engloba associacions de pares, mestres i alumnes, organitzen concentracions a les sis de la tarda davant totes les seus del Partit Popular. A les 12 del migdia hi ha prevista una manifestació d'estudiants al centre de Barcelona i una altra a la mateixa hora a Tarragona.

El projecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa, la polèmica "llei Wert", passarà el penúltim tràmit, al Senat, amb la introducció d'alguns canvis mínims, abans de la seva aprovació definitiva al Congrés dels Diputats. Una llei que, pel que fa a Catalunya, torna a qüestionar la immersió lingüística en català i, segons el govern, envaeix clarament competències.

De les 800 esmenes presentades pels grups, només se n'han aprovat 25, totes del PP. La més destacada és la presentada conjuntament amb la Unió del Poble Navarrès per tornar els concerts a les escoles que separen per sexe en aquelles comunitats on se'ls havia retirat. També s'ha aprovat retardar un any l'aplicació de les novetats que preveu la llei a l'ESO i a Batxillerat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut