La corporació municipal durant un ple de l'Ajuntament, governat per ERC. (Foto: ACN)
La corporació municipal durant un ple de l'Ajuntament, governat per ERC. (Foto: ACN)
Alcanar

La Guàrdia Civil demana informació a l'Ajuntament d'Alcanar arran d'una denúncia per irregularitats urbanístiques

La Guàrdia Civil ha fet un requeriment d'informació a l'Ajuntament d'Alcanar, al Montsià, per ordre del jutjat d'Amposta, que investiga un possible cas d'irregularitats urbanístiques. La denúncia l'ha feta un veí de la població que ha qüestionat la legalitat de totes les adjudicacions de l'Ajuntament dels últims 6 anys.

RedaccióActualitzat

Agents de la Guàrdia Civil han fet un requeriment d'informació a l'Ajuntament d'Alcanar, al Montsià. El registre judicial, per ordre del jutjat número 4 d'Amposta, afecta diferents dependències de l'edifici consistorial. El motiu és una denúncia d'un veí del municipi contra l'Ajuntament per suposades irregularitats urbanístiques, com la de la piscina municipal.

El requeriment d'informació el fa una comitiva judicial integrada per deu agents de la Guàrdia Civil, que han requerit tot tipus de documentació sobre l'adjudicació i llicències d'obra pública i actuacions urbanístiques des del 2007. L'alcalde, el republicà Alfons Montserrat, s'ha mostrat sorprès i ha dit que l'equip de govern està disposat a col·laborar amb la justícia.

"Ho denuncien gairebé tot"

Montserrat ha declarat a TV3 que "ho denuncien gairebé tot" i ha puntualitzat que els investigadors tenen a la seva disposició tots els informes preceptius de Secretaria i d'Intervenció. "Tenim tot l'interès del món que hi hagi tot l'accés a la informació i, com més aviat s'aclareixi tot, millor per a tothom", ha insistit l'alcalde.

L'Ajuntament d'Alcanar ha convocat per demà, dijous, una roda de premsa informativa per explicar els detalls de la situació. El consistori està governat en minoria per ERC-AM, amb vuit regidors. A l'oposició se situen CiU, PP i PSC, cadascun d'ells amb tres regidors.

 

Anar al contingut