El parricida confés de Girona, en la primera sessió del judici.
El parricida confés de Girona, en la primera sessió del judici.
Girona

Els pèrits conclouen que l'acusat de degollar la seva filla a Girona no té cap trastorn psicòtic

Els metges que l'han examinat a Can Brians asseguren que no ha presentat símptomes de depressió o esquizofrènia i consideren que va actuar per problemes econòmics i familiars. La defensa manté, en canvi, que va tenir un brot psicòtic breu.

RedaccióActualitzat

Els pèrits conclouen que l'acusat d'haver degollat la seva filla a Girona el novembre del 2011 no té cap trastorn mental que l'incapacités del tot en el moment dels fets. En la tercera sessió del judici per aquest cas a l'Audiència de Girona, els professionals que han avaluat psiquiàtricament el parricida confés a la presó Can Brians han explicat que "des del primer dia" van descartar que tingués un trastorn psicòtic.

Els metges han argumentat que, en els cinc mesos en què va estar internat a la unitat psiquiàtrica de la presó, no va ser necessari fer-li cap tractament perquè no va presentar símptomes de depressió o esquizofrènia. I, per tant, han recordat, si tingués un trastorn, la malaltia no s'hauria resolt sense tractament. Tot i això, els experts han explicat que l'home té tendència a culpar els altres, dificultats per adaptar-se a l'entorn i incapacitat per experimentar emocions.

Els experts han considerat que l'acusat va actuar per problemes econòmics i familiars i s'han remès a la carta amb retrets que va escriure a la seva ara exdona abans del matar la seva filla amb uns ganivets de cuina.

Els especialistes de l'Institut de Medicina Legal de Girona, que van assistir al presumpte assassí el dia dels fets i a l'endemà, també han declarat que no li veuen "cap alteració psiquiàtrica més gran".

En canvi, la defensa manté que va patir un brot psicòtic breu, amb esquizofrènia i paranoia, i es basa en la declaració de l'acusat que va assegurar que sentia veus i que havia matat la seva filla petita, de 18 mesos, perquè el diable l'havia posseït i l'hi havia demanat.

El fiscal demana per a l'acusat 19 anys de presó per un assassinat amb traïdoria, mentre que la defensa sol·licita que se l'interni en un psiquiàtric durant 15 anys.

Anar al contingut