Kíev

Ucraïna s'allunya de la UE després de negar el trasllat de Timoixenko a Alemanya per rebre tractament mèdic

Ucraïna rebutja el trasllat de l'exprimera ministra Iúlia Timoixenko a Alemanya per rebre tractament mèdic. El Parlament de Kíev ha tombat les esmenes que ho haurien permès. L'alliberament provisional de Timoixenko és la principal condició de la Unió Europea per firmar un acord econòmic amb Ucraïna.

RedaccióActualitzat

El Parlament d'Ucraïna tanca la porta al trasllat de l'exprimera ministra Iúlia Timoixenko a Alemanya per rebre tractament mèdic per una hèrnia discal. De retruc, això representa un entrebanc a les aspiracions mútues d'acostament entre Kíev i la Unió Europea. Tot plegat sota l'atenta mirada de Rússia, que no vol perdre influència a l'exrepública soviètica.

La Unió Europea posava com a condició per la firma de l'Acord d'Associació que Ucraïna accedís al trasllat de Timoixenko a l'estranger, però la Rada Suprema, el parlament del país, ho ha rebutjat aquest dijous. Ho han impedit els 195 diputats de l'oficialista Partit de les Regions del president Víctor Yanukóvich i dels seus aliats, els comunistes, que s'han abstingut. "Vergonya!", han cridat els diputats de les formacions opositores després de la votació.

Després de dos ajornaments, la Rada havia desbloquejat el debat sobre els sis projectes presentats pels diferents partits en relació al cas Timoixenko. Els diputats oficialistes haurien permès el tractament mèdic de l'exprimera ministra a l'estranger sempre que, un cop acabada la cura, tornés al país per continuar el compliment de la seva pena.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut