El ministre Wert, al Senat, durant el debat de la LOMCE. (Foto: EFE)
El ministre Wert, al Senat, durant el debat de la LOMCE. (Foto: EFE)
Madrid

La "llei Wert", aprovada al Senat amb l'únic suport del PP i les matemàtiques com a obligatòries al Batxillerat de Socials

La majoria absoluta del PP al Senat ha donat llum verda a la LOMCE, la polèmica reforma educativa que proposa el govern espanyol. En el tràmit s'ha corregit l'itinerari del Batxillerat de Ciències Socials, de manera que les matemàtiques en seran assignatura obligatòria i el llatí, optativa, a l'inrevés del que estava previst. La rectificació ha estat possible gràcies a un acord "in extremis" de tots els grups.

RedaccióActualitzat

La majoria absoluta del PP al Senat ha donat llum verda a la LOMCE, la polèmica reforma educativa que proposa el govern espanyol. Tota l'oposició hi ha votat en contra, tret d'Unió del Poble Navarrès (UPN), que s'hi ha abstingut.

En el tràmit s'ha corregit l'itinerari del Batxillerat de Ciències Socials, de manera que les matemàtiques en seran assignatura obligatòria i el llatí, optativa, a l'inrevés del que estava previst. Això suposava que els estudiants poguessin arribar a la carrera d'Econòmiques o d'Administració i Direcció d'Empreses sense haver fet matemàtiques durant el Batxillerat. D'aquesta manera, el llatí només serà obligatori si s'opta per l'itinerari d'Humanitats. La rectificació ha estat possible gràcies a un acord "in extremis" de tots els grups.

Per resoldre el problema, l'oposició en ple s'ha abstingut en la votació d'una esmena del PP, malgrat que rebutgen la reforma educativa. "Relegar les matemàtiques suposava un abús per a miler de persones", ha justificat el socialista Vicente Álvarez. Amb l'esmena aprovada, els itineraris d'Humanitats i Ciències Socials ja no estan unificats.

En el debat sobre la LOMCE, que s'aprovarà definitivament al Congrés el 28 de novembre, només s'han debatut 32 esmenes de les gairebé 900 que es van presentar, i la majoria eren del PP.

Entre els canvis que s'han introduït a la llei hi ha el fet que s'amplia de dos a tres anys el calendari d'aplicació de la reforma, tal com demanaven les comunitats autònomes.

A més, s'han acceptat dues esmenes d'UPN perquè garantir el concert als col·legis que separen els alumnes per sexe. Els centres als quals es va denegar la subvenció autonòmica el 2013 podran tornar-la a sol·licitar per al curs que ve i, a més, no hauran de justificar el seu projecte educatiu.

Anar al contingut