Riga

S'eleven a 50 els morts en esfondrar-se el sostre d'un supermercat a la capital de Letònia

El Servei de Rescat letó ha elevat a 50 la xifra de víctimes mortals per l'ensorrament del sostre del centre comercial "Maxima" a Riga. Nils Usakovs, alcalde de la ciutat, ha dit que hi podrien haver 30 persones més soterrades i que les esperances de trobar supervivents són reduïdes.

RedaccióActualitzat

Almenys 50 persones han mort en esfondrar-se el sostre d'un supermercat a la capital de Letònia, Riga, segons han informat fonts del Ministeri de l'Interior d'aquesta república bàltica. Nils Usakovs, alcalde de Riga, ha dit que "hi podrien haver 30 persones més soterrades". L'alcalde ha afegit que l'esperança de trobar supervivents després de 24 hores "no són gaire elevades". Els equips de rescat treballen contra rellotge per buscar supervivents entre la runa, tot i que els bombers, també, creuen poc probable que n'hi hagi. 

El govern letó ha declarat tres dies de dol i el primer ministre ha anunciat que ja s'ha obert una investigació penal per aclarir responsabilitats.

 

Entre els morts hi ha tres bombers, segons els serveis d'emergència i quatre treballadors del supermercat. Les tasques de rescat són també molt lentes. Els bombers van molt en compte ja que han perdut tres col·legues a qui els va caure a sobre el tercer pis quan rescataven gent del segon. El govern ha decretat tres dies de dol nacional.  

Aquest accident s'ha convertit en la tragèdia amb més pèrdues humanes al país des que va recuperar la independència el 1991. Al febrer del 2007, un incendi a la residència d'ancians "Regi" a Alsunga, a l'est del país, es va saldar amb 26 morts.

Un mínim de 30 persones han estat ja traslladades a l'hospital mentre els equips de rescat segueixen en la recerca de supervivents.

El sostre de l'edifici, construït fa dos anys, va cedir aquest dijous al vespre, quan el centre era ple de clients. Quan els bombers hi van arribar, hi va haver un altre esfondrament. 

El govern letó ha anunciat una investigació policial sobre les causes de la catàstrofe, que de moment no se saben. Hi ha testimonis que afirmen que van sentir una forta explosió. D'altres, però, parlen de problemes en l'estructura de l'edifici i asseguren que en el moment de l'accident hi havia uns operaris treballant a la teulada.

La direcció del supermercat va ordenar, fa poc, la construcció d'un gran jardí botànic a la planta superior. Per això, s'ha apuntat la possibilitat que l'esfondrament hagi vingut per aquestes obres, ja que el sostre no hauria suportat el pes afegit.

L'empresa constructora, però, ho ha negat i l'alcalde de la ciutat també ha parlat d'una explosió prèvia a l'esfondrament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut