Kiev

Els europeistes protesten a Ucraïna contra la decisió d'allunyar-se de la UE

Un miler de manifestants van desafiar el fred de Kíev i es van concentrar a la plaça central per rebutjar la decisió del Parlament ucraïnès de suspendre l'acord d'associació amb els Vint-i-vuit que s'havia de firmar la setmana que ve. Ucraïna s'ha tornat a orientar cap a Rússia.

RedaccióActualitzat

Un miler de manifestants europeistes es van manifestar aquest dijous a la nit a la plaça central de Kíev contra la decisió del Parlament ucraïnès de suspendre un acord marc amb la Unió Europea i, en canvi, reforçar els vincles amb Rússia.

La decisió es va prendre després que el Parlament va rebutjar una moció per alliberar l'exprimera ministra i actual líder opositora, Iúlia Timoixenko, perquè rebi tractament a Alemanya, condició clau de la Unió Europea per firmar l'acord en la cimera de la setmana que ve a Vílnius.

El seu partit ha parlat d'impugnació, alta traïció i petició de dimissió, i diumenge es manifestarà a Kíev.

Decepció a Brussel·les per l'oportunitat perduda

Brussel·les ha expressat la decepció per l'oportunitat perduda i ha denunciat la pressió brutal que ha exercit Moscou per evitar aquest acord.

La portaveu de l'alta representant de la Unió per als Afers Estrangers ha reconegut un sentiment de "decepció".

Els responsables comunitaris consideren que el pacte ofert a Ucraïna era el més ambiciós fins ara. Tot i les esperances que algun dia es rellancin les relacions bilaterals, es frustra l'estratègia geopolítica d'estendre la influència cap a l'est.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut