Barcelona

ERC guanyaria les eleccions si es convoquessin ara, CiU seria segona força i C's, tercera, segons el baròmetre del CEO

Segons el baròmetre de tardor del CEO, els republicans gairebé duplicarien el nombre d'escons actual, amb una forquilla d'entre 37-39 escons. El PSC cauria a quarta força al Parlament, seguit del PP, Inicativa i la CUP, que doblaria resultats.

RedaccióActualitzat

ERC guanyaria les eleccions si es convoquessin ara, CiU seria segona força i Ciutadans tercera, segons el baròmetre de tardor del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO).

El PSC cauria a quarta força al Parlament, seguit del PP, Inicativa i la CUP, que doblaria resultats.

En concret, els republicans gairebé duplicarien el nombre d'escons actual, amb una forquilla d'entre 37-39 escons. CiU passaria dels 50 actuals a obtenir-ne entre 34-36. Ciutadans gairebé doblaria la seva representació parlamentària -ara, en té 9 i podria arribar als 17.

El PSC baixaria encara més i passaria de 20 a 14 o 16 escons, mentre que Iniciativa es mantindria al voltant de 13 i la CUP passaria de 3 a 6 o 7.

L'enquesta també reflecteix que creix la representació dels partits sobiranistes partidaris de la consulta.

"Sí" a la independència

En un hipotètic referèndum sobre la independència, els partidaris del "sí" continuen sent majoria, tot i que baixen un punt. En concret, votarien "sí" a la independència un 54,7% dels catalans, i votarien en contra un 22,1%, un punt menys que en l'últim baròmetre. Per contra, pugen els indecisos.

Mas suspèn per primer cop des que és president

Artur Mas, amb un 4,75, ha suspès per primera vegada des que és president de la Generalitat en la valoració política dels líders que s'inclou al darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió.

Mas s'allunya del primer lloc que, un cop més, lidera el president d'ERC, Oriol Junqueras (5,61).

La davallada de Mas es deu principalment a la pobre valoració que rep entre els votants de C's (1,92) i PPC (1,63), tot i que també suspèn pels del PSC, ICV-EUiA i CUP. Al costat de Junqueras només aproven Alfred Bosch (5,21) i David Fernández (5,07), que és l'unic cap de llista que puja.

En canvi, suspenen Joan Herrera (4,78), Josep Antoni Duran i Lleida (4,1), Pere Navarro (3,44), Albert Rivera (3,08) i Alícia Sánchez-Camacho (1,88).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut