Persisteixen les ventades i el fred

Ventades. L'episodi de vent persistirà als dos extrems del país, amb tramuntana a l'Empordà i mestral a les Terres de l'Ebre. La nuvolositat s'acumularà al vessant nord del Pirineu, però les precipitacions tendiran a desaparèixer. Ambient assolellat però molt fred.

Actualitzat

La setmana començarà amb pocs canvis meteorològics. Les condicions atmosfèriques es mantindran força estacionàries, és a dir, dominades pel potent anticicló centrat al sud d'Irlanda. Aquesta configuració mantindrà la tònica ventada dels últims dies. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l'avís per vent i per estat de la mar.

El vent serà el factor més destacat del dia. El mestral de les Terres de l'Ebre serà moderat amb alguns cops forts i el vent de nord o tramuntana al Pirineu i l'Empordà bufaran forts amb cops molt forts, amb xifres superiors als 100 km/h.

  • 137 km/h a Portbou, Alt Empordà.
  • 101 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, Baix Camp.
  • 98 km/h a Espot (2.500 m), Pallars Sobirà.
  • 83 km/h a Boí (2.500 m), Pallars Sobirà.

El sol predominarà de manera general. El vent pot generar alguns núvols a sotavent del Pirineu, tot i que la humitat baixarà als nivells mitjans de l'atmosfera, i això farà que la seva formació sigui més difícil. El vessant nord del Pirineu continuarà més tapat, però la nevada serà més residual i restringida cap a la Vall d'Aran. Novament, vent i neu tindran com a resultat el torb.

Les temperatures màximes pujaran una mica, fins als 16 o 17 graus en el millor dels casos, però amb valors de 12 o 13 a molts punts del país. Les mínimes es mantindran relativament altes allà on bufi el vent de matinada. A la resta seran una mica més baixes que les del dia anterior. Matí gèlid d'hivern, amb fogony al Pirineu, amb temperatures de:

  • · La més freda: -10 ºC a Certascan (2.400 m), Pallars Sobirà.
  • · El poble més fred: -5 ºC a Tornabous, Urgell.
  • · La capital de comarca amb més fred: -3 ºC a Vic.
  • · La nit més suau: 9 ºC a Tortosa i Torroella de Montgrí.

Al País Valencià, el mestral moderat es mantindrà restringit al nord de Castelló i a les comarques interiors del nord de València. El cel estarà gairebé serè. A les Balears, els núvols no marxaran, però esperem una treva en les pluges. En canvi, el vent de nord i nord-est s'intensificarà a tot l'arxipèlag durant la major part del dia.

I els pròxims dies...

L'anticicló començarà a moure, i aquest moviment portarà un canvi en el flux de vent. El mestral i la tramuntana deixaran pas al gregal i després al llevant, fet que portaria més nuvolositat a la façana costanera. Ara per ara, els models indiquen la possible arribada de precipitacions a la costa de cara a dijous, tot i que sembla que el més abundant aniria cap a les Balears i el País Valencià.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut