Figueres

Maten i mutilen 13 animals presumptament com a revenja pel crim del cementiri de Figueres

Apareixen morts una desena de cavalls i tres cabres en una finca de Vilamalla, a l'Alt Empordà. Una de les hipòtesis que es barregen és que es tracti d'una revenja per la mort a principi de mes d'un home al cementiri de Figueres, perquè els animals eren propietat d'un familiar de l'agressor.

TV3Actualitzat

Nou episodi violent a l'Alt Empordà que podria estar relacionat amb el conflicte obert a Figueres entre clans gitanos, que va començar a principi de mes amb una baralla i la mort d'un home al cementiri de la capital empordanesa. Un parent del presumpte assassí s'ha trobat 13 animals de la seva granja morts o malferits.

Els animals han aparegut morts aquest diumenge al matí en una finca pròxima al nucli urbà de Vilamalla. Es tracta de deu cavalls i tres cabres que, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, van morir amb violència. Els cossos dels animals estaven dins els seus respectius boxs, on els ha trobat el seu cuidador quan els ha anat a donar menjar. En un tancat al costat de les quadres, n'hi havia un altre de mort, juntament amb dos exemplars més que estaven vius, però malferits.

Segons la policia, els motius de la massacre no estan clars, tot i que podrien estar relacionats amb el conflicte sorgit entre families d'ètnia gitana arran de l'assassinat al cementiri de Figueres el dia de Tots Sants.

Fonts pròximes a la família han assegurat que es tractaria d'una revenja, ja que els cavalls eren propietat d'un parent del presumpte assassí i, a un dels animals, els assaltants li van tallar les potes i les van deixar penjades a la porta de la quadra. Es tractaria d'una primera advertència, ja que els cavalls eren la gran passió del seu propietari, i tenen por que puguin ser víctimes de més atacs.

De fet, dos dies després del crim, ja hi va haver una primera revenja, quan una desena de familiars de l'home mort van irrompre a la casa del germà del presumpte assassí, van fer destrosses a tot l'interior i en un cotxe, i van deixar gravades unes creus en senyal d'amenaça a la porta de la casa i del garatge. Després d'això, famílies senceres van abandonar les seves cases per por de represàlies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut