Bangkok

Milers d'opositors ocupen el ministeri de Finances tailandès per exigir la marxa del govern

Milers de tailandesos es manifesten per exigir la marxa de la primera ministra, Yingluck Shinawatra. Els líders de la protesta amenacen d'ocupar tots els ministeris si els funcionaris no s'afegeixen a la campanya de desobediència civil.

RedaccióActualitzat
A Tailàndia, milers de manifestants opositors han ocupat el ministeri de Finances de Bangkok per exigir la marxa del govern de la primera ministra, Yingluck Shinawatra. Els manifestants han tret banderes tailandeses per les finestres de l'edifici ocupat, tot i que en l'operació no s'han fet destrosses, segons periodistes testimonis de la protesta.

El líder del Partit Demòcrata, principal partit de l'oposició, Suthep Thaugsuban, ha dit que es tracta de mostrar que l'actual cap de govern no està legitimada per dirigir el país. Aquesta nit ja avançava que l'objectiu no és només que el govern dimiteixi sinó acabar amb el "règim de Thaksin", en referència a l'excap de l'Estat i germà de Yingluck.

Els líders de la protesta han amenaçat d'ocupar tots els ministeris si els funcionaris no s'aturen dins de la campanya de desobediència civil de l'oposició. A més, les autoritats municipals ja han cancel·lat les classes en una vintena d'escoles

Mentre milers de manifestants marxen al voltant de la seu del govern i del Ministeri d'Exteriors per exigir la marxa del govern, milers de "camises vermelles", seguidors de la primera ministra, s'han manifestat a l'estadi nacional de Rajamangala.

Divendres que ve, la primera ministra se sotmetrà a una moció de censura després de la crisi que ha provocat al país la seva proposta de llei d'amnistia, rebutjada al Senat, i la iniciativa de reformar el Senat, bloquejada al tribunal Constitucional. La llei d'amnistia consistia a perdonar els condemnats per crims polítics, pillatge o assassinat des de l'1 de gener del 2004 fins a l'agost d'aquest any, menys els acusats per delictes contra la monarquia. La reforma del Senat pretenia que els seus membres fossin escollits a les urnes, ja que la meitat són nomenats per un comitè.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut