Augmenten les protestes dels tailandesos contra el seu govern. (Foto: Reuters)
Augmenten les protestes dels tailandesos contra el seu govern. (Foto: Reuters)
Bangkok

Desenes de milers de tailandesos rodegen diferents ministeris per protestar contra el govern

Desenes de milers de tailandesos desafien el govern amb el setge de diferents ministeris a Bangkok. Els manifestants denuncien la llei d'amnistia perquè beneficia el germà de la primera ministra, pròfug de la justícia i condemnat a 2 anys per corrupció. El parlament debat aquest dimarts una moció de censura contra l'executiu.

RedaccióActualitzat

Les protestes contra el govern s'accentuen a Tailàndia. Desenes de milers de persones assetgen els edificis de diferents ministeris, entre els quals hi ha els d'Interior, Agricultura, Turisme i Transports. També s'han concentrat davant els departaments de Finances i D'Afers Estrangers. Els manifestants exigeixen la dimissió de l'executiu dirigit per Yingluck Shinawatra. Els opositors desafien el govern, que aquest dilluns va aplicar la llei de seguretat interna a la capital, equivalent a l'estat d'emergència, per poder aturar les protestes.

Els milers de persones que són al carrer denuncien que la llei d'amnistia impulsada per la primera ministra beneficia el seu germà, pròfug de la justícia i condemnat a 2 anys per corrupció. Aquest dimarts, Shinawatra se sotmet al Parlament a una moció de censura presentada per l'oposició, que exigeix que deixi de presidir l'executiu. Les protestes d'aquests dies són les més multitudinàries dels últims anys a Tailàndia. La tensió amenaça de reobrir la greu crisi política del 2010. Els manifestants acusen la primera ministra tailandesa d'actuar sota les ordres del seu germà.

Des del govern, el cap de la diplomàcia del país, Surapong Tohvichakchaikul, ha enviat una carta al Consell de Seguretat de l'ONU i a diferents països en què explica que les concentracions antigovernamentals a diverses zones de Bangkok són "il·legals".

Més d'una vintena de països, entre ells Espanya i França, han aconsellat als residents o turistes de la seva nacionalitat que extremin les precaucions als punts on hi ha les manifestacions.

 

Anar al contingut