Catalunya

Quatre propostes diferents per tractar cinematogràficament els fets del 1714

El tricentenari del 1714 està sent una gran inspiració per a la castigada indústria del cinema. L'any que ve arribaran a les nostres pantalles diverses propostes que ens traslladaran al final de la Guerra de Successió. Es tracta de quatre projectes de cinema i televisió que recrearan la Barcelona d'aquella època.

RedaccióActualitzat

La Barcelona de 1714 continua inspirant el cinema. En aquests moments coincideixen quatre projectes audiovisuals que recreen aquesta època de profunds canvis socials i polítics.

Amb la Guerra de Successió amb més o menys presència, i el setge de Barcelona 1714 com a rerefons, les nostres pantalles tindran l'any vinent diverses possibilitats de transportar-se a aquella època. Fins a quatre projectes en formats diferents, cinematogràfic o televisiu, arribaran el 2014 per recrear la Barcelona d'aquells dies. Alguns s'estan rodant aquests dies.

Un dels projectes es titula "Born" i el protagonitzen, entre d'altres, Marc Martínez i Josep Julien. Adaptada lliurement en el llibre de l'historiador Albert Garcia Espuche "La ciutat del Born", la pel·lícula va néixer com un documental. Finalment, però, s'ha convertit en una ficció que evoca la vida quotidiana al barri barceloní. El seu director, Claudio Zulian, aposta per una recreació històrica fidel que permeti reflexionar sobre el pas del temps.

"Born" es roda majoritàriament a Badalona i està previst que s'estreni al llarg del 2014. Els interiors del castell de Godmar, als afores de Badalona, es transformen aquests dies en una taverna del Born, situant-nos directament a l'any 1700 i és que aquesta pel·lícula busca reflectir l'ambient i la vida quotidiana de la Barcelona de principis del XVIII.

"Born" no és precisament l'única pel·lícula que busca enguany fixar la mirada 300 anys enrere. I és que el 1714, i l'interès històric per recrear-ne els principals episodis, arribarà a les pantalles de forma molt generosa i amb formats diferents

Una segona adaptació literària, la trilogia "1714" d'Alfred Bosch, es convertirà en minisèrie televisiva. "1714, El preu de la llibertat", que ha de dirigir Sílvia Quer, i busca finançament a través del micromecenatge, apostant per aquesta història d'amor durant el setge a Barcelona.

I encara a "Barcelona 1714" Anna Maria Bofarull col·loca un immens croma verd i es llança al 3D per aportar una visió de l'època amb una estètica de còmic ben actual. Actors reals i escenaris d'animació, tecnologia a la recerca del públic jove.

Però cap comptarà amb un pressupost tan ambiciós com el de "Victus", el fenomen literari de la temporada, d'un escriptor, Albert Sánchez Piñol, que ja treballa en el guió cinematogràfic. El repassa el productor Raimon Masllorens, que ja ha lligat part del finançament internacional perquè es tracta d'un film que busca repercussió mundial, es rodarà en anglès i no s'estrenarà l'any 2014.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut