La cripta funerària està situada sota l'absis d'una església del segle VI.
La cripta funerària està situada sota l'absis d'una església del segle VI.
Barcelona

Troben un absis i una cripta del segle VI sota la basílica dels Sants Just i Pastor de Barcelona

És un absis del segle VI que, a més, conserva la cripta en molt bon estat.

RedaccióActualitzat

Noves restes arqueològiques han estat descobertes a la basílica dels Sants Just i Pastor de Barcelona, prop de la plaça Sant Jaume. La troballa més important és l'absis de la capçalera de l'església, del segle VI, que a més en conserva la cripta, que està en molt bon estat.

Els experts creuen que una possibilitat és que, en aquest espai, s'hi guardessin relíquies venerades. Però la hipòtesi més ferma és que es tracta d'una cripta funerària que acollia la tomba d'un personatge destacat, vinculat a la comunitat cristiana de l'època.

La directora del projecte de recerca, Júlia Beltrán, ha explicat que el principal indici que els porta a pensar això és "un element molt característic; una petita finestreta, situada arran de terra, en la qual els fidels que caminaven des de fora paraven, miraven i donaven un record i pregaven".

L'església no té exactament la mateixa orientació que els edificis del segle VI a Barcelona, sinó que està una mica girada. Els estudiosos han apuntat que possiblement perquè el subsòl de Sant Just conserva conductes o galeries que servien per a la distribució de l'aigua en època romana.

 

Anar al contingut