Imatge d'arxiu d'una aula plena d'estudiants universitaris
Imatge d'arxiu d'una aula plena d'estudiants universitaris
Barcelona

La matrícula a les universitats catalanes es manté i Medicina torna a ser la carrera amb més estudiants

Les dades de matrícula, que ha difós el Consell Interuniversitari, constaten l'interès per les dobles titulacions o per graus com el de Criminologia, on aquest any han entrat prop de 400 estudiants. També que hi ha noves fórmules que comencen a agafar força, com els màsters íntegrament fets en anglès. Ja n'hi ha 88.

RedaccióActualitzat

La matrícula universitària es manté pràcticament estable tant pel que fa al nombre d'alumnes com en la tria de carreres. Segons ha avançat a Catalunya Ràdio el Consell Interuniversitari de Catalunya, aquest curs hi haurà 50.100 alumnes nous a les universitats catalanes, 500 menys que l'any passat, i Medicina torna a ser la carrera amb més estudiants matriculats, més d'un miler, repartits entre les 6 facultats que ofereixen aquesta titulació.

Tot i aquesta estabilitat, hi ha noves fórmules que comencen a agafar força, com els màsters íntegrament fets en anglès --ja n'hi ha 88-- o amb un percentatge elevat de classes en aquesta llengua --n'hi ha 44--. També es multipliquen els títols impartits per docents de diferents universitats, com el màster per a professors de matemàtiques de Secundària que fins ara oferien quatre facultats i que aquest curs han unit esforços per fer-ne només un de conjunt. I finalment també hi ha interès per les dobles titulacions com el nou grau de mestre d'Infantil i Primària.

En paral·lel a les noves fórmules universitàries, Claudi Alsina, secretari del Consell Interuniversitari, creu que s'haurà de revisar l'oferta de títols, com els graus de Criminologia, on aquest curs hi ha hagut una allau de matrícules, 400 estudiants repartits en quatre universitats. El Consell Interuniversitari, a més, revisarà els continguts i l'oferta d'Enginyeries, Agroalimentació, Periodisme, Turisme, Humanitats i Llengües. La Filologia Catalana també té molts punts per ser un dels graus que es retoqui.

Precisament, un dels fenòmens que crida l'atenció de la matriculació aquest any és el creixement dels estudis a distància a través de la Universitat Oberta de Catalunya, que ha pujat en 300 alumnes.

Anar al contingut