La pianista i els seus pares en l'últim dia de judici.
La pianista de Puigcerdà amb els seus pares a l'Audiència de Girona.
Puigcerdà

Absolen la pianista de Puigcerdà que s'enfrontava a pena de presó per molestar una veïna

La pianista de Puigcerdà jutjada per molestar la veïna de dalt durant els assajos no passarà tancada ni un dia dels cinc anys i mig de presó que li demanaven. La sentència ha absolt l'acusada perquè reconeix que va insonoritzar l'habitació i perquè no veu acreditat que fos la causant del trastorn nerviós de la denunciant.

RedaccióActualitzat

La pianista de Puigcerdà que s'enfrontava a cinc anys i mig de presó per molestar una veïna amb els seus assajos ha quedat absolta. La sentència diu que, arran de les queixes de la veïna de dalt, la pianista, Laia Martín, i els seus pares van dur a terme diverses obres per insonoritzar l'habitació.

A més, ressalta que no s'ha pogut acreditar que hi hagi una relació directa entre el so de l'instrument i el trastorn nerviós que patia la denunciant ni tampoc s'ha demostrat que, entre octubre del 2003 i setembre de 2007, "l'acusada estigués tocant els dies i hores denunciats i a més decibels dels legalment permesos".

L'Audiència considera provat que la pianista treballava fora del domicili i que assajava també a l'Escola de Música de Puigcerdà, la qual cosa fa concloure "que els períodes temporals en els quals la denunciada tocava el piano no eren ni de lluny els que sostenen les acusacions".

A més, per al magistrat ponent "les exageracions detectades en les declaracions de la denunciant sobre durada i intensitat de les immissions acústiques" fan sorgir en el tribunal "el dubte fundat que els patiments soferts per la denunciant també s'hagin exagerat".

La sentència també critica que el cas d'unes queixes per soroll arribessin tan lluny i qualifica de "desproporcionada" la pena inicial de set anys i mig que sol·licitava la fiscalia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut