Díaz Ferrán assegura que "no hi ha cap delicte fiscal en la compra d'Aerolíneas".
Díaz Ferrán assegura que "no hi ha cap delicte fiscal en la compra d'Aerolíneas".
Madrid

Díaz Ferrán assegura que "no hi ha cap delicte fiscal en la compra d'Aerolíneas"

Està acusat de no declarar els beneficis que va obtenir amb la compra d'Aerolíneas Argentinas per part d'una de les seves empreses, Air Comet, l'any 2001. El fiscal demana una pena de dos anys i quatre mesos de presó per haver deixat de pagar 99 milions d'euros a Hisenda.

RedaccióActualitzat

L'expresident de la patronal espanyola Gerardo Díaz Ferrán ha estat jutjat avui a l'Audiència Nacional per presumpte frau fiscal en l'operació de compra d'Aerolíneas Argentinas per part d'una de les seves empreses, Air Comet. Està acusat de no declarar els beneficis que va obtenir amb la compra de la companyia, l'any 2001. El fiscal demana una pena de dos anys i quatre mesos de presó per haver deixat de pagar 99 milions d'euros a Hisenda.
 

L'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán ha mostrat el seu convenciment que no ha comès "cap delicte fiscal" en la compra d'Aerolíneas Argentinas i ha afegit que Air Comet va complir "fidelment" el contracte signat per a l'adquisició d'aquesta companyia. "Estàvem segurs que no havíem de pagar res a Hisenda. No crec que hi hagi cap delicte fiscal", ha dit de manera contundent.

El fiscal Miguel Ángel Carballo considera que Díaz Ferrán, l'expresident d'Aerolíneas Argentinas, Antonio Mata, i el seu soci, el mort Gonzalo Pascual, havien de pagar impostos pels drets de crèdits obtinguts per valor de 272 milions de dòlars que la Societat Estatal de Participacions Preferents (SEPI) va atorgar Air Comet per saldar els deutes que acumulava la firma argentina.


Per afrontar aquest judici, Díaz Ferrán ha demanat el dret a tenir justícia gratuïta i, per tant, que se li ha assignat un advocat d'ofici. L'expresident de la CEOE és a la presó de Soto del Real des de fa gairebé un any. Està en presó provisional sota fiança de 3 milions d'euros per un altre cas vinculat a la fallida de Viatges Marsans.

Fa tot just uns dies va transcendir que Díaz Ferrán havia demanat al jutge que li assignés una quantitat mensual per poder destinar-la a la compra de menjar i de productes d'higiene personal "indispensables" per a la seva supervivència i la de la seva dona.

Anar al contingut