El músic Pau Vallvé fa un concert enfilat a la barca "Tirona", que navega per l'estany de Banyoles.(FOTO:Panxii Badii)
El músic Pau Vallvé fa un concert enfilat a la barca "Tirona", que navega per l'estany de Banyoles.(FOTO:Panxii Badii)
Banyoles

Els músics busquen nous escenaris

La crisi i l'impacte de l'IVA en el món de la música han fet que els músics, més que mai, proposin idees i maneres alternatives de trobar-se amb el públic. Iniciatives de tot tipus com la que ha portat el músic Paul Fuster a fer una gira amb bicicleta per Catalunya o la que ha fet pujar Pau Vallvé a dalt de la barca "Tirona" a Banyoles.

Irene BlayActualitzat

Són moltes les iniciatives que han de portar a terme músics i artistes per fer arribar les seves composicions al públic. Cada vegada és més difícil fer gires i les programacions en moltes sales i auditoris també han baixat. 

Imaginar nous espais i plantejar una interacció més directe entre músic i espectador és el nexe comú que tenen algunes de les iniciatives sorgides aquest any. 

Paul Fuster, per exemple, va fer una gira de dos mesos amb més de cinquanta concerts per tot Catalunya, per presentar el seu darrer disc, en bicicleta. El cantautor nord-americà d'arrels catalanes va fer moure els 130 kilos que pesava la bicicleta, construïda per ell mateix, i va fer més de 2.000 kilòmetres per "sortir a buscar el que un vol en comptes d'esperar que li arribi."

Ara és el torn de Pau Vallvé; el compositor, productor i músic que s'ha enfilat a la barca "Tirona", que navega per l'estany de Banyoles, per compartir les cançons del seu "De Bosc" amb el públic. El músic diu que fa poques setmanes que ha anat a viure a Banyoles i era una manera "especial per comunicar-ho i dedicar-los un concert diferent."

L'empresa banyolina, alter sinergies, havia provat la fórmula en el marc del Festival Aphonica i ha vist que la cosa pot rutllar. La idea és "aprofitar l'entorn de l'estany" i fer la visita encara més especial a un dels principals atractius turístics del municipi. 

Pau Vallvé va comentar que per una tarda va convertir el seu últim disc "De Bosc" en el "De Estany" i que al final "l'espectador privilegiat de tot plegat va ser ell mateix" en aquell entorn tan especial "envoltat de 80 persones maquíssimes, en un ambient i actitud de molt bon rollo, en una barca donant la volta a l'estany, mentre es ponia el sol."

La productora audiovisual de Barcelona, RV films, que ja va presentar al Festival In Edit, el documental sobre la gira de Fuster, "Pauls Planet", també ha enregistrat l'experiència de Vallvé per imortalitzar aquest passeig en barca tan original. El vídeo que es va penjar a la xarxa, aquest dilluns, ja ha rebut més de 1.000 visites. 

Pau Vallvé - Barca Tirona a l'estany de Banyoles from RV Films on Vimeo.

Vallvé, tancarà la gira del "De Bosc", el dia 8 de desembre dins el cicle "Músiques Sensibles" al Foyer del Gran Teatre del Liceu

Anar al contingut