Paterna

Fabra apaga Canal 9

La comissió liquidadora ha fet efectiu el tancament amb protecció policial i enmig de les protestes dels treballadors, que han emès el tancament en directe amb crits de "Fabra dimissió", "Això és un cop d'estat" i "no teniu vergonya". El senyal de Canal 9 s'ha apagat a les 12.19. Poc després, les desenes de treballadors de la televisió valenciana que han ocupat la seu han abandonat l'edifici principal de l'ens i han fet una crida a la societat valenciana a protestar i a demanar explicacions als responsables del tancament.

RedaccióActualitzat

Després que el jutjat d'instrucció número 1 de Paterna hagi ordenat el desallotjament immediat de les instalacions de Canal 9 a Burjassot, els membres del consell de liquidació han arribat a les instal·lacions amb l'ordre de desallotjament acompanyats per una trentena d'agents de la Policia Nacional, autoritzats a actuar per la força, i s'han dirigit a la sala de control d'emissions. Tot i que els treballadors han intentat bloquejar-ne l'accés, al cap de pocs minuts, a les 12.19, el senyal de Canal 9 s'ha apagat i el negre ha acaparat la pantalla.

La televisió pública valenciana ha emès fins l'últim moment tot el que hi passava a dins, inclòs el tancament. Així s'han pogut veure com els liquidadors i agents entraven dins les instal·lacions del canal, mentre que els els periodistes i altres treballadors els cridaven "Fabra dimissió", "No teniu vergonya" i "Lladres". L'última imatge, tots els treballadors aplegats als platós d'Informatius mentre proclamaven "Això és un cop d'estat".

A quarts d'una del migdia, les desenes de treballadors de la televisió valenciana que han ocupat la seu per impedir-ne el tancament han començat a sortir de les instal·lacions i s'han concentrat fora de l'edifici, aplaudits pels seus companys, a qui se'ls havia impedit l'entrada. Els treballadors, que cridaven "RTVV tornarà", han abandonat l'edifici principal de l'ens i han fet una crida a la societat valenciana a protestar i a demanar explicacions al govern d'Alberto Fabra, responsable del tancament. Alguns han abaixat la senyera que tenien penjada després de l'apagada.

"Recuperarem la televisió dels valencians"

El president del comitè d'empresa, Vicent Mifsud, ha declarat a la sortida: "Ens recuperarem d'aquest cop, recuperarem la televisió dels valencians, podem mirar la gent amb la cara ben alta".

El jutge ha ordenat el desallotjament immediat després de rebre l'informe de la fiscalia en què demanava aquesta mesura cautelar, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià des del seu perfil a Twitter.

El tribunal, a més, demanava als treballadors que procedissin al desallotjament voluntari de les instal·lacions, però avisava que, en cas que no fes d'aquesta manera, la policia estava autoritzada a actuar per la força. Els treballadors estaven acusats dels delictes d'"usurpació de les instal·lacions i coaccions".

Abans, el mateix compte ja advertia que el jutjat havia obert diligències prèvies després que els encarregats de liquidar la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) hi haguessin acudit per denunciar el que consideren una ocupació il·legal de la Radio Televisió Valenciana per usurpació de les instal·lacions i coaccions. La denúncia dels membres del consell de liquidació reclamava que s'identifiqués i es desallotgés de manera cautelar les persones que hi havia dins de la seu de la televisió, a Burjassot.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut