Paterna

Fabra apaga Canal 9

Redacció - 29/11/2013 - 21.46h.

Després que el jutjat d'instrucció número 1 de Paterna hagi ordenat el desallotjament immediat de les instalacions de Canal 9 a Burjassot, els membres del consell de liquidació han arribat a les instal·lacions amb l'ordre de desallotjament acompanyats per una trentena d'agents de la Policia Nacional, autoritzats a actuar per la força, i s'han dirigit a la sala de control d'emissions. Tot i que els treballadors han intentat bloquejar-ne l'accés, al cap de pocs minuts, a les 12.19, el senyal de Canal 9 s'ha apagat i el negre ha acaparat la pantalla.

La televisió pública valenciana ha emès fins l'últim moment tot el que hi passava a dins, inclòs el tancament. Així s'han pogut veure com els liquidadors i agents entraven dins les instal·lacions del canal, mentre que els els periodistes i altres treballadors els cridaven "Fabra dimissió", "No teniu vergonya" i "Lladres". L'última imatge, tots els treballadors aplegats als platós d'Informatius mentre proclamaven "Això és un cop d'estat".

A quarts d'una del migdia, les desenes de treballadors de la televisió valenciana que han ocupat la seu per impedir-ne el tancament han començat a sortir de les instal·lacions i s'han concentrat fora de l'edifici, aplaudits pels seus companys, a qui se'ls havia impedit l'entrada. Els treballadors, que cridaven "RTVV tornarà", han abandonat l'edifici principal de l'ens i han fet una crida a la societat valenciana a protestar i a demanar explicacions al govern d'Alberto Fabra, responsable del tancament. Alguns han abaixat la senyera que tenien penjada després de l'apagada.

"Recuperarem la televisió dels valencians"

El president del comitè d'empresa, Vicent Mifsud, ha declarat a la sortida: "Ens recuperarem d'aquest cop, recuperarem la televisió dels valencians, podem mirar la gent amb la cara ben alta".

El jutge ha ordenat el desallotjament immediat després de rebre l'informe de la fiscalia en què demanava aquesta mesura cautelar, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià des del seu perfil a Twitter.

El tribunal, a més, demanava als treballadors que procedissin al desallotjament voluntari de les instal·lacions, però avisava que, en cas que no fes d'aquesta manera, la policia estava autoritzada a actuar per la força. Els treballadors estaven acusats dels delictes d'"usurpació de les instal·lacions i coaccions".

Abans, el mateix compte ja advertia que el jutjat havia obert diligències prèvies després que els encarregats de liquidar la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) hi haguessin acudit per denunciar el que consideren una ocupació il·legal de la Radio Televisió Valenciana per usurpació de les instal·lacions i coaccions. La denúncia dels membres del consell de liquidació reclamava que s'identifiqués i es desallotgés de manera cautelar les persones que hi havia dins de la seu de la televisió, a Burjassot.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots