El secretari de les infantes Elena i Cristina, Carlos García Revenga.
El secretari de les infantes Elena i Cristina està imputat en el "cas Nóos".(Foto: EFE)
Palma

L'Audiència de Palma manté la imputació de García Revenga en el "cas Nóos"

L'alt tribunal ha desestimat el recurs d'apel·lació que va posar la defensa del secretari de les infantes contra la decisió del jutge Castro, que l'11 de setembre ja va rebutjar el sobreseïment lliure o provisional. L'Audiència conclou que serà serà el jutge Castro qui decidirà el què un cop acabin totes les diligències contra el també extresorer de l'Institut Nóos.

RedaccióActualitzat
El secretari de les infantes Elena i Cristina, Carlos García Revenga, continuarà imputat en el "cas Nóos". I és que la Secció Segona de l'Audiència de Palma ha desestimat el recurs d'apel·lació que va posar la defensa del també tresorer de l'Institut Nóos contra la decisió del jutge José Castro, que l'11 de setembre ja va rebutjar el sobreseïment lliure o provisional de les actuacions contra ell.

El tribunal ha afirmat que en aquest cas hi ha diverses persones imputades i que la seva participació en l'entramat està "necessàriament interelacionada". En aquest sentit, ha recordat que el cas gira al voltant d'una entitat suposadament sense ànim de lucre, a través de la qual "s'hauria dut a terme el desviament de fons públics cap a fins aliens" i que García Revenga en formava part de la junta directiva.

Segons l'Audiència, el fet que García Revenga ocupés el càrrec de tresorer "en el moment històric en què es van obtenir els fons públics" ja suposa prou motius per mantenir-li la imputació en aquesta primera fase del procés amb "independència que la seva intervenció a l'entitat fos merament formal, sense haver ocupat efectivament el càrrec per al qual que estava nomenat".

En qualsevol cas, conclou, serà el jutge Castro qui decidirà "el grau de coneixement i acceptació" que tenia el secretari de les infantes respecte "a les finalitats de la creació de l'Institut, així com respecte a la destinació dels fons públics a finalitats alienes" un cop practicades totes les diligències. També assegura que és el mateix magistrat a qui correspon decidir sobre un eventual sobreseïment parcial, ja que l'Audiència té un coneixement "fragmentari i limitat" i qualsevol decisió podria ser "aventurada" i "excediria" la seva funció revisora.

Tant la Fiscalia Anticorrupció com l'acusació popular, que exerceix el sindicat Manos Limpias, ja s'havien oposat que s'arxivés la causa contra García Revenga.

D'altra banda, l'Audiència ha desestimat també una altra apel·lació de l'expresident del govern balear, Jaume Matas, imputat també en aquesta causa, que havia reclamat al jutge nombroses diligències noves, entre elles que es prengués declaració a més testimonis i 28 comissions rogatòries. L'Audiència, en aquest cas, diu que comparteix plenament la decisió del magistrat, ja que que farien el final de la instrucció "inendevinable".
Anar al contingut