Vílnius (Lituània)

Rajoy qualifica de "disbarat" que la Generalitat emprengui accions legals contra Intereconomía i 13TV

El president del govern central, Mariano Rajoy, ha qualificat de "disbarat" que la Generalitat de Catalunya hagi anunciat accions legals contra Intereconomía i 13TV per, segons diu, "tenir una determinada posició" i espera que "tot quedi en un no-res".

RedaccióActualitzat

El president del govern central, Mariano Rajoy, ha qualificat de "disbarat" que la Generalitat de Catalunya hagi anunciat accions legals contra Intereconomía i 13TV. Rajoy diu que no es pot perseguir algú per "tenir una determinada posició", i espera que "tot quedi en un no- res".

Rajoy ha explicat que "troba un disbarat" pretendre multar algú per tenir "una determinada posició" quan, a més, diu, "coincideix amb l'opinió de la immensa majoria".  El president del govern ha fet aquestes declaracions en el marc de la cimera que s'està fent a Vílnius (Lituània).

La Generalitat va acordar aquest dimarts passat emprendre accions legals contra Intereconomía TV i 13 TV per comparar el procés sobiranista de Catalunya amb el nazisme. La queixa es basa en un informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), que ha constatat que en programes d'aquestes cadenes s'ha equiparat el moviment sobiranista amb el totalitarisme i, fins i tot s'ha fet apologia de l'ús de la violència contra els col·lectius independentistes. La denúncia arribarà al govern espanyol, les institucions europees i la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions.

Rajoy ha indicat que el fet que es vulgui multar tots dos mitjans de comunicació és "veritablement notable". Diu que l'estat espanyol és un país "democràtic i lliure" i, per tant, la llibertat d'expressió "és un dret reconegut del text constitucional". 

És la primera vegada que el CAC  s'adreça al macroregulador espanyol. Fins ara, només s'havia adreçat al Ministeri d'Indústria.

Anar al contingut