Palma

La consellera d'Educació balear es refereix a un desconegut "informe Trepitja" en una sessió al Parlament

La consellera d'Educació balear, Joana Maria Camps, es va referir a un suposat "informe Trepitja" al Parlament balear, en comptes de l'informe PISA. La consellera ha volgut treure ferro a l'error, possiblement causat per un traductor automàtic, i ha insistit que es va deure a "la tensió del moment".

RedaccióActualitzat

Els traductors automàtics van jugar una mala passada a la consellera d'Educació balear. En una sessió del 21 de novembre de la comissió d'Educació del Parlament de les Illes, Joana Maria Camps va fer referència en dues ocasions a un desconegut "informe Trepitja" per comentar el nivell educatiu dels alumnes balears.

Tal com es pot comprovar en l'àudio penjat per la coalició MÉS per Mallorca, la consellera afirma, en un primer moment: "El sistema actual entenem que no permet progressar cap a una millora de la qualitat educativa, com posen en evidència els resultats obtinguts pels alumnes a les proves d'avaluació internacionals, com Trepitja".

Més tard, quan lamenta l'alt fracàs i abandonament escolars a les Illes, Camps torna a citar aquest estudi: "En referència al darrer informe Trepitja, pel que fa a les Illes Balears, com vostès saben que he repetit moltes vegades, ocupen la darrera posició de tot el territori espanyol".

Finalment, cap al final del tall penjat a YouTube, la consellera ja canvia el nom de l'informe i afirma: "També batem rècords de descrèdit nacional i internacional, amb els resultats obtinguts per les proves PISA en comprensió lectora, competència matemàtica i competència científica".

Camps: "Com comprendran, va ser un error"

La consellera ha volgut treure ferro a l'error i, als passadissos del Parlament, ha insistit que "va ser un error" i que ha "dit moltes vegades la paraula PISA aquí". Els periodistes li han preguntat si no hauria d'haver llegit el discurs abans de pronunciar-lo en el ple, a la qual cosa ha respost: "Ho vaig fer".

"Tots podem cometre errors. Demano disculpes per això, però no vull donar-li més importància perquè el que de veritat és important és la finalitat i no allò que, en un moment determinat, amb la tensió del moment, he pogut llegir malament".

Anar al contingut