Madrid

Mor als 93 anys l'exgeneral Alfonso Armada, un dels principals caps del cop d'estat del 23-F

L'exgeneral Alfonso Armada ha mort als 93 anys a Madrid, segons han confirmat la seva família a l'agència EFE. Armada va ser un dels principals caps del cop d'estat del 23 de febrer de 1981. Ell havia d'asumir el càrrec de president del govern colpista.

RedaccióActualitzat

L'exgeneral Alfonso Armada ha mort als 93 anys a Madrid, segons han confirmat la seva família a l'agència EFE. Armada feia una setmana que estava ingressat a l'Hospital de Madrid en un estat de salut molt delicat.

Armada va ser un dels principals caps del cop d'estat d'Antonio Tejero del 23 de febrer de 1981. Ell havia d'asumir el càrrec de president del govern colpista. Per la seva participació en el cop va ser condemnat a 30 anys de presó, però el govern del PSOE el va indultar la vigília de Nadal de 1988 per problemes de salut i perquè va acatar la Constitució espanyola.

En el 30è aniversari del 23-F, l'exgeneral va assegurar que "no sabia" res de l'intent colpista, ni abans del 1981 ni després. Així, negava que ell fos l'anomenat "elefant blanc", el representant que esperaven els colpistes al Congrés per entregar-li el poder.

Armada va ser una persona molt pròxima al rei Joan Carles, a qui fins i tot va donar classes militars. Va ser secretari general de la Casa Reial durant 17 anys, fins al 1977. També va ser membre de l'Estat Major de l'exèrcit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut