Barcelona

L'obra del Teatre Lliure "Els feréstecs" guanya cinc Premis Butaca

El muntatge del Teatre Lliure dirigit per Lluís Pasqual ha estat la gran guanyadora de la XIX edició dels Premis Butaca, amb cinc guardons.

RedaccióActualitzat

L'obra "Els feréstecs", produïda pel Teatre Lliure, ha estat la gran guanyadora de la gala dels Premis Butaca que s'han lliurat aquest dimarts al vespre a la Sala Tallers del TNC. La versió d'aquest text de Carlo Goldoni ha estat reconegut com el Millor Muntatge i el seu director, Lluís Pasqual, com el Millor Director.

A més, "Els feréstecs" també s'ha imposat en les categories de Millor Actriu de Repartiment, per a Laura Conejero; Millor Vestuari, per a Alejandro Andújar; i Millor Caracterització, per a Eva Fernández.

Tres premis per a "Smiley" i "Barcelona"

Els muntatges "Smiley" i "Barcelona" han empatat en nombre de premis, amb tres guardons cadascuna. La peça estrenada a la Sala Flyhard s'ha emportat el guardó al Millor Text Teatral, que ha recollit el seu autor, Guillem Clua; el premi a Millor Actor, per a Albert Triola; i també el de Millor Muntatge de Petit Format.

Per la seva banda, "Barcelona", de Pere Riera, ha vençut en tres de les set categories en què estava nominada. El principal, el de Millor Actriu, que ha recollit Emma Vilarasau. El muntatge del TNC també s'ha imposat en les categories de Millor Il·luminació, per a David Bofarull, i Millor Composició Musical, per Òscar Roig.

El premi de Millor Actor de Repartiment ha estat per la interpretació de Lluís Villanueva a "El Nom".

"T'estimo, ets perfecte... ja et canviaré", millor musical

En les categories musicals, "T'estimo, ets perfecte... ja et canviaré", de Vània Produccions, ha guanyat en les categories de Millor Musical i Millor Actriu de Musical, que ha estat per Mercè Martínez. Toni Viñals s'ha emportat el Butaca a Millor Actor de Musical per "La flauta màgica", de la companyia Dei Furbi.

La resta de guardons s'han repartit entre "El principi d'Arquimedes", que s'ha alçat amb el de Millor Escenografia; "Siena", guardonat com a Millor Espectacle de Dansa; "La dona vinguda del futur", premi a Millor Muntatge Familiar, i "Les tres germanes", de Declan Donellan, que s'ha endut el guardó de Millor Producció Espanyola o Estrangera.

Butaca honorífica per a Sardà

Els Premis Butaca, que es decideixen per votació popular, han arribat aquest any a la XIX edició. L'actriu Rosa Maria Sardà, reconeguda per la seva trajectòria, recollirà la seva Butaca Honorífica Anna Lizaran. Aquest ha estat el primer any en què el premi honorífic porta el nom de Lizaran, en honor a l'actriu morta a principis d'any.

En els últims anys Sardà, ha estat també lligada al teatre, on destaquen els seus diversos papers, com el de la doctora Vivan Bearing a "Wit" (2004), de Margaret Edson, i a "La casa de Bernarda Alba" (2009), de Federico García Lorca, interpretant el paper de Poncia al costat de Núria Espert. L'any 2012 va formar part del repartiment de "Dubte", sota la direcció de Sílvia Munt.

Els Butaca van néixer l'any 1995 amb l'objetiu de crear uns premis escollits exclusivament pels espectadors. Aquesta decisió tenia una doble voluntat: crear els primers premis de teatre de votació popular de Catalunya, i apostar per un guardó especialment sincer, lliure de qualsevol manipulació i deslligat d'empreses i organitzacions vinculades professionalment al món de l'espectacle.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut