Barcelona

C's denuncia que el govern prepara un CNI català i Mas ho nega

Rivera ha mostrat a Mas un document suposadament elaborat per l'executiu sobre la hipotètica creació d'una agència de seguretat catalana a l'estil del CNI espanyol. Mas assegura que desconeix aquest document i nega que el seu govern l'hagi encarregat.

RedaccióActualitzat

La sessió de control al govern al Parlament de Catalunya ha deixat un moment tens entre el president Mas i el portaveu de Ciutadans, Albert Rivera. Rivera ha mostrat a Mas un document suposadament elaborat per l'executiu sobre la hipotètica creació d'una agència de seguretat catalana a l'estil del CNI espanyol.

Artur Mas assegura que desconeix aquest document i nega que el seu govern l'hagi encarregat: "Vostè treu documents sobre coses que no existeixen i que no han costat ni un euro, mentre que hi ha altres cossos que sí que funcionen, fent coses il·legals i immorals. I em pregunto si hauria de denunciar documents o posar-se al costat dels que ens hem de defensar davant actuacions immorals i il·legals". Ha estat en aquest punt que ha recordat el suposat informe policial que va aparèixer en la campanya electoral catalana, que, ha dit, "no era cert".

Rivera ha titllat Mas de "mentider".

El president de la Generalitat sí que ha denunciat, en canvi, pràctiques il·legals i immorals dels serveis de seguretat de l'Estat. De fet, fonts pròximes al govern sospiten que aquest document s'ha pogut gestar des del CNI.

Ciutadans i el PP ja han anunciat que portaran el cas a la fiscalia.

Imperfeccions de l'informe

El document presentat per Rivera és ple d'imperfeccions. Presenta repeticions de pàgines com en el cas de la pàgina: 2,11 i 18 del document.

Alguns dels gràfics que hi apareixen tenen una aparença arcaica i mostren errors mecanogràfics entre altres, com els que es poden apreciar tant a la pàgina 16 com a la 17.

També hi ha anunciats en castellà com per exemple, "Próximos pasos", o frases incomplertes i calcs del castellà, com "Si ben aquest punt.... Fins i tot hi ha espais per omplir com es veu en la pàgina 14 on es diu que l'"objectiu d'estalvi és del XX%"

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut