Barcelona

Martín Villa, sobre la possibilitat que l'imputin en la causa contra el franquisme: "No em treu ni un minut de son"

Rodolfo Martín Villa, que va ser governador civil de Barcelona en els últims anys del franquisme i ministre de Relacions Sindicals del primer govern de la monarquia, s'ha mostrat "molt tranquil" respecte a la possibilitat que l'imputin en la querella que s'està tramitant a l'Argentina contra responsables del franquisme.

Actualitzat

Rodolfo Martín Villa, que va ser governador civil de Barcelona en els últims anys del franquisme i ministre de Relacions Sindicals del primer govern de la monarquia, s'ha mostrat "molt tranquil" respecte a la possibilitat que l'imputin en la querella que s'està tramitant a l'Argentina contra responsables del franquisme. "No em treu ni un minut de son", ha afirmat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Marín Villa ha assegurat que ell no tenia responsabilitats en seguretat el març del 1976, quan van passar els anomenats "fets de Vitòria", en què la policia va llançar gasos lacrimògens per desallotjar un grup de treballadors reunits en una església, i quan sortien els va disparar i va provocar cinc morts i un centenar de ferits.

La jutge argentina María Servini ha admès a tràmit un escrit d'imputació de responsables polítics entre els quals hi ha Martín Villa, en la causa oberta contra els crims del franquisme.

Anar al contingut