Súria

Dos miners de Súria moren en caure'ls a sobre el sostre d'una galeria del pou de Cabanasses

Redacció - 06/12/2013 - 21.28h.

Accident mortal a les mines de Súria

Consternació a Súria per la mort de dos miners la matinada passada al pou de les Cabanasses. Els dos operaris estaven amb altres companys del torn de nit a uns 800 metres de profunditat fent tasques de reparació i manteniment d'una màquina quan els ha caigut una llosa del sostre de la galeria.

Els dos treballadors, veïns de Súria de 37 i 49 anys i de famílies de tradició minera, han quedat sepultats. L'empresa, Iberpotash, tindrà aturada l'activitat tant a la mina de Súria com a la de Sallent, fins que els dos miners no siguin enterrats, aquest diumenge. Per la seva banda, l'Ajuntament de Súria ha decretat aquest dissabte dia de dol.

Un equip format per l'empresa, el comitè de seguretat --amb membres experts de la plantilla-- i la Direcció de Mines investigarà les causes de l'accident, en què caldrà prendre declaració als companys que n'han pogut sortir il·lesos.

Amb les dues víctimes d'aquest divendres són cinc els treballadors morts en aquestes instal·lacions des del 2005. Des de l'any 1986 no passava un accident tan greu com aquest; en aquella ocasió tres miners també van morir sepultats.

 

 

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots