Alguns convidats marxen de matinada cap als seus hotels.
El MNAC tanca tot el dia per acollir un casament de luxe.
Barcelona

El MNAC tanca tot un dia per acollir el casament de luxe de la neboda del magnat de l'acer, Lakshmi Mittal

Aquest dissabte, el MNAC estarà tancat tot el dia al públic per acollir la celebració d'un casament de luxe. A canvi, ofereix dues jornades de portes obertes.

RedaccióActualitzat

El Museu Nacional d'Art de Catalunya ha tancat aquest dissabte al públic per acollir al Saló Oval el banquet del casament de la neboda del propietari de l'empresa Arcelor-Mittal, Lakshmi Mittal. Com a compensació, el MNAC va oferir ahir l'entrada de franc, i tornarà a fer-ho demà, en l'horari habitual, de 10 del matí a 3 de la tarda.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya ha estat l'escenari de l'enllaç de Shristi Mittal i Gulraj Behl, la multimilionària parella índia que ha elegit Barcelona per a un fastuós casament, convertit en un esdeveniment mediàtic que ha fet impossible la discreció que desitjaven els contraents.

Tancar el MNAC els ha costat 18.000 euros més 12.000 per cada dia que han ocupat l'espai per preparar la decoració.

El casament ha començat a les cinc de la tarda, però els convidats són a Barcelona des de dijous. La festa ha acabat cap a les 3 de la matinada. Després de tres dies de festejos, el casament ha deixat a la ciutat uns 65 milions d'euros i és un dels més cars de la història.

Arola i Escribà

El xef Sergi Arola ha estat l'elegit per confeccionar el menú, vegetarià, a petició de la família. S'ha respectat la tradició hindú, amb plats com ara empanades vegetals i crema de castanyes, i ha preparat un menú basat en tapes d'autor per als més de 500 convidats. El pastisser Christian Escribà ha elaborat el pastís nupcial, de més de seixanta quilos. El xampany i els vins són  de la firma Dom Perignon. La decoració del saló la firma Toni Seguí, que ha condicionat l'espai al gust dels nuvis, amb un gran llum de vidre penjant, i una decoració amb brillants teles vermelles.

Entre els convidats hi ha el president de la Generalitat, Artur Mas, i la vicepresidenta Joana Ortega. També hi són la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i l'alcalde la ciutat, Xavier Trias, que ha explicat que Barcelona regala a la parella l'espectacle de la font màgica, situada al costat del MNAC, on també està previst un espectacle de focs artificials durant les celebracions, que acabaran ben entrada la matinada.

95% de l'Arts

La família Mittal va fer ahir una recepció a les Drassanes de Barcelona, amb càtering de l'Hotel Arts, que és l'establiment on s'allotgen els convidats al casament. N'ocupen el 95 per cent de les habitacions.

Moltes de les prop de 550 persones convidades al casament van participar aquest divendres en diverses celebracions repartides per la capital catalana. Al matí es va celebrar una cerimònia índia i un dinar a l'Hotel Arts on, segons ha transcendit -tot s'està portant amb el màxim secretisme malgrat les inevitables filtracions-, s'ha ofert un menú amb plats tradicionals de l'Índia.

A la tarda, els actes es van traslladar al pavelló italià de la Fira de Barcelona, zona que va estar delimitada per evitar al màxim la presència de curiosos, de la mateixa manera que l'esplanada de la Font Màgica, que va "actuar" divendres i ha "actuat" aquest dissabte per als contraents. En aquesta mateixa esplanada, nuvis i convidats van poder gaudir d'un espectacle de cavalls els genets dels quals anaven abillats a l'andalusa i que van fer el seu espectacle amb un popurri musical.

Com ja va passar dijous en el còctel de benvinguda que es va oferir al Museu Marítim de Barcelona, la indumentària dels convidats variava entre els vestits de tall occidental i els de tradició índia.

Shristi, la núvia de 26 anys, és filla de Pramod Mittal, germà de Lakshmi Mittal, un home fet a si mateix que, gràcies als negocis al sector de l'acer, s'ha convertit en un dels homes més rics del planeta i que ja ha demostrat que li agraden les cerimònies opulentes, com va ser el casament de la seva filla, en el qual s'estima es va gastar prop de 60 milions d'euros.

Gulraj, el nuvi, de 36 anys, treballa d'alt executiu al Banc HSBC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut