Imatge d'arxiu d'Oriol Amorós.
Imatge d'arxiu d'Oriol Amorós.
Barcelona

Amorós diu que, si no hi ha acord sobre la consulta, ERC no votarà els pressupostos

ERC avisa que, si no s'arriba a un acord sobre la data i la pregunta de la consulta, es posarà en perill el seu suport als pressupostos de la Generalitat. El partit de Junqueras està convençut que no s'arribarà a aquest escenari, però Oriol Amorós ha advertit que, si no hi ha acord, ells no avalaran els comptes.

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana de Catalunya avisa que, si no s'arriba a un acord sobre la data i la pregunta de la consulta, es posarà en perill el seu suport als pressupostos de la Generalitat. El partit d'Oriol Junqueras està convençut que no s'arribarà a aquest escenari pels costos que tindria, però el dirigent republicà Oriol Amorós ha advertit que, si no hi ha acord, ells no avalaran els comptes. Ho ha assegurat a l'entrevista de Catalunya Informació.

"Tant el grup que dóna suport al govern com nosaltres, que tenim un pacte d'estabilitat parlamentària, tenim el mateix horitzó, el compartim, anem bé i acabarem bé. Però si es donés el cas, i és la hipòtesi que vostè em planteja, que no hi hagués acord respecte a pregunta i data i no se sabés cap  on anem, aleshores aquest pas no va amb nosaltres."

Després que ahir Mariano Rajoy va deixar la porta oberta a reformar la Constitució si hi ha un ampli consens, Amorós ha assegurat que no hi ha cap punt d'inflexió. "Això no és cap notícia perquè de fet és una gran continuïtat a un plantejament que és 'si toquem la Constitució és per fer-la més restrictiva, si toquem la Constitució és per restringir encara més l'autogovern, i si toquem la Constitució serà per seguir no reconeixent la nostra personalitat com a poble', el fet que no existim".

Amorós ha insistit que la pregunta de la consulta ha de ser clara i hi ha d'aparèixer el concepte d'independència.

 

Anar al contingut