Barcelona

ICV-EUiA demanarà responsabilitats a l'Ajuntament de Barcelona per posar el MNAC i la Font Màgica al servei d'un magnat indi

El grup municipal presidit per Ricard Gomà lamenta el tancament del MNAC perquè s'hi pugui celebrar el casament de la neboda del magnat indi Lakshmi Mittal i que es canviï l'horari de l'espectacle de les fonts de Montjuïc com a regal a la parella.

RedaccióActualitzat

El casament de la neboda del magnat indi Lakshmi Mittal no passa desapercebut, ni per la fastuositat de l'acte en si ni pel malestar que està generant que es posin equipaments públics al servei dels interessos privats d'un multimilionari. Iniciativa per Catalunya-Verds ja ha posat el crit al cel i ha avançat que demanarà responsabilitats a l'alcalde Xavier Trias.

El president del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha lamentat que l'Ajuntament de Barcelona tanqui el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) perquè s'hi pugui celebrar el casament i canviï l'horari de l'espectacle de les fonts de Montjuïc, això últim com a regal de la ciutat a la parella.

L'ecosocialista presentarà a la Comissió de Cultura una iniciativa en què emplaçarà el conjunt dels grups a rebutjar la utilització de patrimoni públic per a finalitats privades, a la vegada que demanaran informació i les responsabilitats polítiques que puguin derivar-se d'aquest fet.

Gomà considera que aquesta situació "atempta contra els valors de la ciutat" i és la "màxima expressió de l'estratègia de la marca Barcelona, on tot es pot comprar amb diners". Pel portaveu ecosiocialista, el govern municipal "s'ha passat molt" i adverteix que aquesta dinàmica de "privatitzar la ciutat" no és nova, recordant quan es va vestir l'estàtua de Cristòfor Colom amb una samarreta del Barça per fer publicitat d'una marca d'articles esportius.

Gomà també ha dit que la festa privada és d'un "luxe totalment obscè" quan milers de famílies de Barcelona estan patint situacions duríssimes per la crisi i les retallades i creu que contrasta amb els valors democràtics que representa l'expresident sud-africà Nelson Mandela, mort fa poc.

També s'han expressat veus crítiques a través de Twitter.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut