Corea del Nord

El règim de Corea del Nord distribueix una imatge de la humiliant destitució de Jang Song-thaek, oncle del líder Kim Jong-un

Corea del Nord ha confirmat la destitució de l'influent Jang Song-thaek, oncle del líder Kim Jong-un, eminència grisa del règim, a qui acusen de sediciós corromput, faldiller i toxicòman. La notícia la van avançar la setmana passada els serveis d'intel·ligència sud-coreans.

RedaccióActualitzat

Corea del Nord ha confirmat la destitució de tots els seus càrrecs de l'influent Jang Song-thaek, oncle del líder Kim Jong-un, eminència grisa del règim, a qui acusen de cometre "crims" contra l'Estat i el partit únic. La notícia de la purga de Jang, avançada la setmana passada pels serveis d'intel·ligència sud-coreans, suposa el canvi polític més gran al país des de la mort de Kim Jong-Il, pare de l'actual líder, el desembre de 2011.

L'agència estatal KCNA qualfica Jang Song-thaek d'"ideològicament malalt i extremament inactiu i lleuger" i l'ha acusat de "consumir drogues i malgastar divises als casinos mentre rebia tractament mèdic en un país estranger sota la cura del partit". L'oncle de l'actual líder nord-coreà i el seu grup, segons un comunicat de l'agència, "va cometre actes contra el partit i antirrevolucionaris, minant la unitat i la cohesió del partit i pertorbant el treball per establir el sistema de lideratge únic".

Les múltiples acusacions contra Jang, que, segons els mitjans oficials, han posat en greu perill la imatge del politburó, són tan diverses com "desobeir el líder", "vendre a preus barats els recursos del país" i, fins i tot, "realitzar orgies a porta tancada en restaurants de luxe".

Jang Song-thaek, casat amb la germana de Kim Jong-Il, està considerat una figura clau en el procés de consolidació en el poder del jove Kim Jong-un, arribat al poder fa dos anys. Ara, a Jang també se l'acusa d'incitar a la creació d'una facció contrarevolucionària i la seva purga s'interpreta com un pas decisiu del jove dictador Kim Jong-un per consolidar el seu poder.

La humiliant fotografia distribuïda pel mateix règim mostra com es deté Jang durant una reunió del partit i se l'emporten arrossegant-lo dos oficials. De moment, es desconeix el parador de l'oncle de Kim Jong-un o si rebrà encara més càstigs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut