Un fotograma d'un vídeo enregistrat pels veïns del Raval la nit dels fets.
Els deus agents dels mossos continuen imputats per la mort de Benítez.
Barcelona

La mossa del "cas Raval" declara haver advertit a la dona que va gravar la detenció que les imatges podien ser usades pels antisistema

Aquest dilluns ha declarat davant la jutge el desè i últim membre dels Mossos imputat pel "cas Raval". Es tracta de la mossa que va pujar al pis d'una veïna que tenia imatges gravades de la detenció de Juan Andrés Benítez. Diu que va pujar perquè s'estaven llançant objectes des de la finestra i que va advertir a la veïna que les imatges podrien ser usades pels antisistema contra els Mossos.

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns ha declarat davant la jutge el desè i últim membre dels Mossos imputat pel "cas Raval". Es tracta de la mossa que va pujar al pis d'una veïna per comprovar si tenia imatges gravades de la detenció de Juan Andrés Benítez.

La fiscalia l'acusa d'un delicte de coaccions i obstrucció de la justícia.

L'agent s'ha desvinculat de la detenció i ha explicat que va pujar al pis perquè s'estaven llançant objectes des de la finestra. Un cop a dalt, va advertir a la veïna que havia gravat l'actuació policial que les imatges podien ser difoses i utilitzades per grups antisistema. La dona les va esborrar, tal com va declarar la setmana passada. Un gest que la mossa va agrair perquè les fotografies podien acabar fent-se servir contra els Mossos.

L'acusació particular ha qualificat la declaració de la mossa d'absurda.

Per la seva banda, el portaveu del SAP-UGT, Valentín Anadón, s'ha adreçat als mitjans per defensar l'actitud d'aquesta mossa. "No va pujar a buscar imatges, va pujar perquè estaven llançant objectes", ha subratllat.

A banda, Anadón ha raonat que no tindria massa sentit pujar a buscar les fotografies fetes per una veïna per esborrar-les quan "hi havia molts més telèfons mòbils" gravant durant aquella actuació policial.

 

Anar al contingut