Pau Miró durant l'assaig del nou espectacle "Adiós a la infancia, una aventi de Joan Marsé". (Foto: Teatre Lliure)
Pau Miró durant l'assaig del nou espectacle "Adiós a la infancia, una aventi de Joan Marsé". (Foto: Teatre Lliure)
Itàlia

Pau Miró, guardonat amb un dels premis Ubú, considerats els més prestigiosos d'Itàlia

L'obra "Els jugadors", del dramaturg català Pau Miró, ha estat guardonada amb un dels premis Ubú, considerats els més prestigiosos d'Itàlia. La peça ha estat reconeguda amb el premi a la "millor novetat estrangera" per un jurat de 56 professionals del món teatral, que li han reconegut la qualitat del text, escrit pel mateix Pau Miró, i l'èxit de crítica i públic.

RedaccióActualitzat

"Els jugadors", de Pau Miró, ha rebut el premi a la "millor novetat estrangera" atorgat pels premis Ubú, considerats els més prestigiosos d'Itàlia. L'obra, una coproducció del Teatre Lliure, es va interpretar al 2011 a casa nostra i estava interpretada per Jordi Bosch, Jordi Boixaderas, Boris Ruiz i Andreu Benito com a protagonistes. Posteriorment, va fer una gira molt exitosa per Itàlia. Miró ha recollit el premi al Piccolo Teatro de Milà.

Pau Miróque aquesta setmana estrena "Adiós a la infancia, una aventi de Joan Marsé", de la qual és el dramaturg, ha guanyat aquest premi en la categoria de millor novetat estrangera. En declaracions a Catalunya Ràdio, el dramaturg, ha dit "que encara no s'ho creu".

Els premis Ubú estan reconeguts com un dels més prestigiosos del teatre Italià, resultat d'una votació que compta amb la participació de 56 professionals del sector, entre crítics i periodistes teatrals.

El muntatge va ser dirigit i traduït per Enrico Ianiello, en la seva gira italiana, que també formava part del repartiment, i produït per Angelo Curti, tots de la companyia Teatri Uniti. No és la primera vegada que Ianiello treballa textos de Miró. La complicitat de l'autor amb Enrico Ianello ha estat clau per a l'èxit de les versions italianes d'"Els jugadors" i també de "Plou a Barcelona".

La cerimònia de l'entrega dels premis s'ha pogut seguir en "streaming".

Anar al contingut