Barcelona

Merçona Puig Antich, sobre el procés obert a l'Argentina: "Ja era hora que ens escoltessin"

La germana de Salvador Puig Antich ha format part d'una comissió espanyola que ha aconseguit obrir un procés judicial a l'Argentina amb més d'un centenar de querelles per crims franquistes. Just acabada d'arribar de Buenos Aires, Merçona Puig Antich explicat en una entrevista a TV3 la satisfacció pel tracte rebut.

RedaccióActualitzat

La germana de Salvador Puig Antich ha format part d'una comissió espanyola que ha aconseguit obrir un procés judicial a l'Argentina amb més d'un centenar de querelles per crims franquistes. Just acabada d'arribar de Buenos Aires, Merçona Puig Antich ha explicat en una entrevista a TV3 la satisfacció pel fet que la causa hagi tirat endavant. "Ja era hora que ens escoltessin, que al nostre país s'han fet les coses malament i hi ha moltes coses que estan per explicar", ha afirmat.

La germana petita del membre del grup llibertari MIL executat al garrot el 1974 recorda altres casos com els robatoris de nadons o les famílies que no saben on hi ha enterrats els seus parents. "No es pot anar endavant amb un pes tan gros, s'ha de fer justícia i parlar, que tots ho hem fet malament", adverteix.

Merçona Puig Antich ha destacat que la jutge María Servini va escoltar les germanes de Salvador "amb molt de respecte". L'objectiu era reobrir el cas del seu germà "perquè jurídicament no era fiable, estava ple d'irregularitats, i que en Salvador no quedés com un assassí davant de tot el món". La família aporta una prova infogràfica que "demostra que no van ser les bales d'en Salvador les que van matar" el subinspector de la policia Francisco Anguas Barragán.

Les germanes Carme i Merçona Puig Antich van recórrer en el seu dia al Tribunal Suprem i al Constitucional, que van rebutjar reobrir el cas. També els ho va denegar, dues vegades, el Tribunal Europeu de Drets Humans. Ara els queda la via argentina. "Això no crec que passi l'any que ve, potser trigarem més, però sí que hi ha penso que ara hi ha moltes ganes", conclou.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut