Barça

Javier Faus: "La remodelació del Camp Nou costaria 300 milions i un nou estadi, 600"

La remodelació del Camp Nou suposaria per al Barça una inversió de més de 300 milions d'euros i la construcció d'un nou estadi, de més de 600 milions, segons ha explicat el vicepresident econòmic del club blaugrana, Javier Faus, en una entrevista a RAC1. Faus també ha informat que un nou estadi suposaria per al club uns ingressos de 30 o 35 milions d'euros anuals ja que s'augmentaria la capacitat de l'estadi en unes 5.000 localitats.

Actualitzat

La remodelació del Camp Nou suposaria per al Barça una inversió superior a 300 milions d'euros i la construcció d'un nou estadi, més de 600 milions, segons ha explicat el vicepresident econòmic del club blaugrana, Javier Faus, en una entrevista a RAC1.

L'endemà que el club va anunciar que l'any vinent decidirà mitjançant referèndum si construeix un nou estadi o, per contra, remodela l'actual, que serà cobert i tindrà una capacitat per a 105.000 espectadors, Faus ha ofert més detalls i ha assegurat que una remodelació a petita escala està descartada, ha advertit que la remodelació total de l'estadi té "molta complexitat" i que suposaria més inconvenients per als socis, ja que es perdrien uns 12.000 seients "en el moment més crític".

Faus ha explicat que la possibilitat de remodelar l'estadi ja estava en el programa electoral del 2010 i que la diferència amb el projecte de Norman Foster, liderat per Joan Laporta, és que llavors es venien els terrenys del Miniestadi. Faus ha insistit que la remodelació es prolongaria durant tres anys. Els treballs de construcció es realitzarien a l'hivern fora de l'estadi i a l'interior a l'estiu. En tot cas, el vicepresident ha dit que el club seguiria jugant al Camp Nou. "La remodelació costaria 300 milions i 600 un nou estadi, però ara s'encarirà l'operació. A més, cal construir un Nou Palau, així com reurbanitzar les zones. No prendrem cap decisió, ho farà el soci", ha dit.

El vicepresident econòmic també ha dit que el club pot generar entre 100 i 120 milions d'euros de tresoreria anuals per finançar el projecte. La meitat van a parar al projecte esportiu i la resta podrien anar a l'urbanístic. "No hi haurà derrama, no augmentarem els preus dels abonaments fins al 2016", ha insistit, al mateix temps que ha informat que un nou estadi suposaria per al club uns ingressos de 30 o 35 milions d'euros anuals ja que s'augmentaria la capacitat de l'estadi en unes 5.000 localitats.

Per últim, Faus ha deixat clar que la directiva actual no és favorable a posar el nom d'una marca comercial a l'estadi però sí d'una solució intermèdia amb la fórmula Camp Nou amb un cognom comercial. "Els naming rights -Emirates Stadium, per exemple- no hi donaríem suport. En canvi, els title rights, amb una solució intermèdia -com Camp Nou Microsoft- sí que hi estaríem disposats. Qatar, personalment, crec que ja està bé a la samarreta. Com a molt, això, ens aportaria 100 milions d'euros però no pagaria tota l'obra", ha aclarit.

Contrari a millorar el contracte de Messi

Faus també ha assegurat que no entendria que el club renovés novament el contracte de Leo Messi, perquè ja va ser ampliat i millorat l'any passat. "No sé per què hauríem de fer-ho de nou, no hem de presentar una millora de contracte cada sis mesos", ha dit el vicepresident, però ha deixat clar que en tot cas és una decisió que afecta l'àrea esportiva que dirigeix Andoni Zubizarreta. El directiu assegura, en tot cas, que existeix "una possibilitat zero" que el Barça vengui Messi i ha extrapolat aquesta situació mentre Sandro Rosell continuï al capdavant del club, un mandat que expira el 2016.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut