Alícia Sánchez-Camacho, líder del PPC, al Senat.
Sánchez-Camacho diu a Madrid que el PP català prepara un simposi "de la veritat". (Foto: EFE)
Madrid

Sánchez-Camacho anuncia a Madrid que el PP organitzarà un simposi alternatiu "de la veritat" a Catalunya

Alícia Sánchez-Camacho demana que el Congrés dels Diputats condemni el simposi "Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)", que comença demà dijous a Barcelona. La presidenta del PP català ha anunciat que volen impulsar un altre simposi que expliqui "la veritat" de les relacions entre Espanya i Catalunya. Sánchez-Camacho ho ha explicat en una compareixença informativa al Senat.

RedaccióActualitzat

Alícia Sánchez-Camacho vol que el Congrés dels Diputats condemni el simposi "Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)", que comença demà dijous a Barcelona. En una roda informativa al Senat, la líder del PP català ha anunciat que volen fer un simposi alternatiu que expliqui "la veritat de la història d'Espanya i de Catalunya".

Sánchez-Camacho ha explicat que el simposi que prepara el seu partit és el del rigor històric i el de la convivència entre Catalunya i Espanya. La dirigent popular ha dit que demanaran a altres formacions que donin suport a aquest fòrum: "Mentre el govern de la Generalitat impulsa el fòrum de l'odi i de la divisió, el Partit Popular vol oferir també, juntament amb el PSC i Ciutadans, un simposi, un fòrum de la veritat i del rigor". La líder del PP català creu que aquesta conferència es podria fer al gener o al febrer. Paral·lelament, el PP ha presentat una proposició no de llei al Congrés per condemnar el simposi que organitza el Centre d'Història Contemporània de Catalunya.

Des del govern espanyol, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, també ha criticat amb contundència el simposi "Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)". El ministre ha dit que sent una "profunda tristesa" que algun ciutadà català "pugui creure's les mentides" d'aquesta conferència. "N'hi ha prou amb el seu títol", ha afegit Gallardón.

Alberto Ruiz-Gallardón ha advertit als passadissos del Congrés de l'"enorme responsabilitat" que assumeix qui recorre a "manipular els sentiments i tergiversar-los" amb una finalitat política, qui busca "l'enfrontament entre espanyols". Segons Gallardón, el ministeri fiscal i els tribunals tenen l'última paraula sobre aquesta qüestió.

Anar al contingut